Al Nassr
Al Nassr

Donosimo listu najplaćenijih hrvatskih sportaša: Brozović skinuo Luku i Bojana s trona

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 04.07.23. | 15:25

Novi član Al Nassra je jedan od onih koji neće mariti za to što kuglica sladoleda na Jadranu stoji dva eura ili što, pak, cjelodnevno iznajmljivanje ležaljke košta 40 eura.

Tek smo zagazili u srpanj, a jahanje po domaćem turizmu uletjelo je u neku novu, infantilnu sferu. Zgražanje nad cijenama koje vladaju na Jadranu ne staju, svako malo se pojavi neka nova nebulozna cifra zbog koje se mora posegnuti za vodom i šećerom, a onda se obično pojave i dvije škole razmišljanja – ona prva zagovara selidbu na talijanske ili grčke obale, uslijed cijena od kojih boli glava, dok se drugi drže one da svaka cijena ima svog kupca i da je inflacija napravila svoje.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Uglavnom, nagledat ćemo se takvih stvari ovog ljeta.

A jedan od onih koji neće mariti za to što kuglica sladoleda na našoj obali stoji dva eura ili što, pak, cjelodnevno iznajmljivanje ležaljke košta 40 eura je – Marcelo Brozović. Seljenjem svojih talenata u nogometnu egzotiku, u redove saudijskog Al Nassra hrvatski veznjak si je osigurao trogodišnji ugovor vrijedan okruglih sto milijuna eura, a sebi epitet najskuplje plaćenog hrvatskog sportaša. U nastavku teksta vam donosimo listu deset najplaćenijih Hrvata s dostupnim podacima, a treba napomenuti kako se u svim slučajevima radi o bruto iznosima.

1. Marcelo Brozović

Godišnja plaća: 33 milijuna eura

Izvor: Nepotvrđeno

Nakon što je dugo vremena koketirao s Barcelonom, Marcelo Brozović je mahnuo na pozdrav ozbiljnom nogometu preselivši se u pustinju, u redove Al Nassra gdje će ga objeručke dočekati Cristiano Ronaldo. Brozović je sa saudijskim bogatašima potpisao ugovor koji ga za klub veže do 2026. godine, a za to će mu kapnuti sto milijuna eura (20 milijuna plaća po godini i 40 milijuna bonusa za potpis), čime je uvjerljivo zasjeo na vrh ljestvice najbogatije plaćenih hrvatskih sportaša. I ovo je ozbiljno povećanje godišnjih prihoda s obzirom da ga je Inter plaćao 11,1 milijun eura po sezoni do sada.

ReutersReuters

2. Luka Modrić

Godišnja plaća: 21,8 milijuna eura

Izvor: Capology

Možda nam jednom, tamo neke 2030. i neke godine, kada odluči okačiti kopačke o klin, otkrije na koji se to izvor mladosti spojio, ali do tada se Luka Modrić, o kojemu je riječ, još namjerava igrati nogometa. I za to nastavlja biti dosta dobro plaćen. Tako je recimo za prošlu sezonu inkasirao 21,8 milijuna eura, a slično bi trebao primati i naredne sezone, budući da je nedavno potpisao novi jednogodišnji ugovor s madridskim Realom. Imao je Luka na stolu i bogatu ponudu iz Saudijske Arabije, a kojom bi, da ju je prihvatio, zasigurno zasjeno na čelo ove ljestvice i pretekao kolegu iz veznog reda hrvatske reprezentacije.

REUTERS/Piroschka Van De WouwREUTERS/Piroschka Van De Wouw

3. Bojan Bogdanović

Godišnja plaća: 18,34 milijuna eura

Izvor: HoopsHype

Dugo, dugo vremena se najbolji hrvatski košarkaš Bojan Bogdanović nije skidao s vrha ljestvice najplaćenijih hrvatskih sportaša. Bojan je 2019. potpisao četverogodišnji ugovor vrijedan 73 milijuna dolara (oko 67 mil. eura), a ima za odraditi još dvije godine tog ugovora. Trenutno je najplaćeniji igrač očajnih Detroit Pistonsa, no NBA insajderi tvrde kako popularni Babo naredne sezone više neće stanovati u Motor Cityju.

Rick Osentoski-USA TODAY SportsRick Osentoski-USA TODAY Sports

4. Ivan Perišić

Godišnja plaća: 10,8 milijuna eura

Izvor: Capology

Ivan Perišić je imao veliku želju okušati se i u Premierligi, pa je na nagovor bivšeg trenera Antonija Contea proteklog ljeta Inter zamijenio Tottenhamom. Hrvatski reprezentativac se dobro snašao na Otoku, no pitanje je vidi li se i dalje u redovima Spursa. Doduše, ugovor mu vrijedi do narednog ljeta, a nekih konkretnih ponuda oko njegove potencijalne selidbe s Otoka nema, ili se nisu probile do javnog etera. Kako sada stvari stoje, Perišić će i naredne sezone preko glave navlačiti dres londonskog kluba.

REUTERS/Russell CheyneREUTERS/Russell Cheyne

5. Ivica Zubac

Godišnja plaća: 10 milijuna eura

Izvor: HoopsHype

LA Clippersi nisu ostvarili rezultat kakav im se predviđao otkako su u klub stigla dvojica superstara – Kawhi Leonard i Paul George. No u redovima losanđeleske momčadi se afirmirao Ivica Zubac koji je koncem lipnja izborio novi ugovor, a za narednu sezonu mu po tom ugovoru pripada deset milijuna eura. Hrvatski centar je, međutim, u nekim kombinacijama za trejd, pa preostaje za vidjeti hoće li novu sezonu dočekati u nekom drugom klubu.

Gary A. Vasquez-USA TODAY SportsGary A. Vasquez-USA TODAY Sports

6. Dario Šarić

Godišnja plaća: 8,4 milijuna eura

Izvor: HoopsHype

Dario Šarić je prošle sezone zarađivao 8,4 milijuna eura i to mu je bila posljednja ugovorna sezona u NBA ligi. U njoj je igrao za Phoenix i Oklahomu, a sada je u potrazi za novim NBA klubom. Za njega su interes pokazali Golden State Warriorsi, ali svašta se još može promijeniti tijekom NBA predsezone.

Rob Gray-USA TODAY SportsRob Gray-USA TODAY Sports

7. Ivan Rakitić

Godišnja plaća: 6,4 milijuna eura

Izvor: Capology

Nakon što je u Barceloni mahnuo na pozdrav, Ivan Rakitić se odlučio vratiti u dobro poznato okruženje, u Sevillu. I tamo provodi već treću sezonu od povratka, a tekući ugovor mu istječe narednog ljeta pa će biti zanimljivo pratiti hoće li klub iz Andaluzije svom kapetanu ponuditi produženje.

REUTERS/Marcelo del PozoREUTERS/Marcelo del Pozo

8. Mateo Kovačić

Godišnja plaća: 6,1 milijuna eura

Izvor: Capology

Chelsea je prošle sezone plaćao Matea Kovačića 6,1 milijun eura, a ovog ljeta ga je klub sa Stamford Bridgea, uslijed rekonstrukcije momčadi, odlučio prodati. Pa je Kovačić završio u redovima aktualnog prvaka Europe i engleskog prvaka – Man. Cityja, a iznos njegovih friških godišnjih primanja još nije poznat.

Slavko Midzor/PIXSELLSlavko Midzor/PIXSELL

9. Dejan Lovren

Godišnja plaća: 4,8 milijuna

Izvor: Capology

Proteklog ljeta Dejan Lovren je Zenit zamijenio Lyonom i pritom si osigurao status drugog najplaćenijeg igrača francuskog prvoligaša (tu titulu dijeli još s Tolissoom, Lopesom i Jeromeom Boatengom). Ugovor mu vrijedi do ljeta 2025. godine.

ReutersReuters

10. Ante Rebić

Godišnja plaća: 4,5 milijuna eura

Izvor: Capology

Ante Rebić je među deset najplaćenijih igrača Milana, a ugovor s talijanskim velikanom je potpisan do 2025. godine. Međutim, prema pisanju talijanskih medija, hrvatski ofenzivac bi mogao napustiti Milan ovog ljeta. Za sada nekih javnih ponuda za njegove usluge još nije bilo.

REUTERS/Daniele MascoloREUTERS/Daniele Mascolo

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Marcelo BrozovićLuka ModrićBojan BogdanovićIvica ZubacIvan PerišićDario ŠarićDejan LovrenAnte RebićMateo KovačićIvan Rakitić

Ostale Vijesti