Borna Jaksic/PIXSELL
Borna Jaksic/PIXSELL

Domagoj Jelavić i Marin Stanić junaci Zrinskog u Vukovaru za plus pet nad Šibenikom

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.05.24. | 17:44

Momčad sa Šubićevca mora dobiti Dubravu da bi bilo uzbudljivo u posljednjem kolu 2. lipnja kada se igra međusobni susret vrijedan dva milijuna eura u Gradskom vrtu

Zrinski Osječko 1664 je umalo zaustavljen u Vukovaru u pretposljednjem kolu Prve NL, bili su na rubu poraza, ali su preokrenuli da bi domaći imali kazneni udarac minutu prije kraja za remi, no junak Marin Stanić je obranio i ostalo je 1-2. Sada su na plus pet u odnosu na Šibenik koji igra s Dubravom u subotu i mora dobiti, inače će Zrinski biti novi član HNL-a. Ukoliko dobije, presudit će posljednje kolo Zrinskog i Šibenika koji se sastaju u Gradskom vrtu 2. lipnja, a ta utakmica vrijedna je dva milijuna eura te će domaćima biti dovoljan i bod za promociju.

 Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Vukovar 1991 bolje je otvorio utakmicu, imao dvije situacije u režiji Robina Gonzaleza, ali mreža Zrinskog se nije tresla. Zrinski Osječko je 1664 je uzvratio, uspostavio ravnotežu te bio blizu pogotka.

Međutim, potom je ponovno Gonzalez u 21. minuti imao veliku priliku, ali je Stanić na vratima osječkog sastava obranio.

Na drugoj strani je ubrzo udarac oprobao Splićanin Bruno Unušić, no Ivan Mandić je lako uhvatio loptu.

Imali su gosti još jednu dobru mogućnost za gol, ali se Petar Korov okliznuo po mokrom travnjaku. Već u sljedećem napadu Vukovarci su prijetili opet, pucao je Paul Bismarck Tabinas, no Stanić je opet bio budan.

U prošlom kolu Vukovarci su namučili Šibenik koji je do pobjede nakon preokreta stigao tek u 80. minuti, a ovaj put su isto tako igrali motivirano protiv lidera Prve NL.

Uslijedio je blagi pritisak Zrinskoga od 30. minute, nizali su kornere, napadali, svjesni važnosti utakmice, a bila je jedna situacija u kaznenom prostoru Vukovaraca na koju je sudac samo odmahnuo rukom.

Sjajnu priliku u drugom dijelu imao je u 60. minuti Tabinas u kontri, no lopta mu je zapela u lokvi, imali su domaći još jedan pokušaj nakon, ali je otišao iznad vrata.

U 64. minuti je po desnoj strani prošao Tabinas i ubacio pred vrata gdje se najbolje snašao Gonzalez i pogodio za 1-0. Zrinski Osječko se našao u situaciji koja je rijetkost za njih ove sezone, a pogodak Vukovaraca obradovao je Šibenčane koji su sigurno pratili ovaj susret.

Međutim, u 79. minuti je iz kaznenog udarca rezultat izjednačio, a tko bi drugi nego Dominik Dogan nakon što je lopta Tabinasa pogodila u ruku, a Antonio Melnjak pokazao na 'kreč'. Doganu je to bio 23. pogodak sezone.

U 84. minuti je Zrinski preokrenuo za veliko slavlje, a junak je bio Domagoj Jelavić koji je pogodio glavom nakon kornera. Dugo Splićanin nije startao, obično je bio 'joker' s klupe, a trener Igor Budiša mu je vjerovao do kraja. Isplatilo se, jer je nakon njegove akcije suđen kazneni udarac, a onda je zabio za pobjedu, specijalizirao se za golove u završnici. Ove sezone je Dogan glavni, ali Jelavić je izravno donio svojim golovima 15 bodova.

No tu nije bio kraj, jer Vukovar 1991 je dobio kazneni udarac u 89. minuti koji je skrivio vratar Stanić, ali je obranio šut s bijele točke Torlesu Knöllu za veliko slavlje. (dku)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

Vukovar '91Zrinski Osječko 1664Dominik DoganDomagoj JelavićPrva nogometna ligaIgor Budiša

Ostale Vijesti