INA FASSBENDER/Reuters
INA FASSBENDER/Reuters

Dok se svi bune protiv Superlige, zvijezda Cityja se buni protiv nove Lige prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | pet. 23.04.21. | 09:10

I nije da ga ne možemo razumjeti.

I dok je medijski prostor ovih dana potpuno privatizirala kompletna saga oko europske nogometne Superlige, UEFA je radila na pogurancu za reformu vlastite Lige prvaka u sjeni zbivanja.

Podsjetimo, 12 elitnih nogometnih klubova odlučili su osnovati svoju ligu, ali im je unisona kritika sportskih djelatnika iz svih sfera, od navijačke do političke, okrenula leđa te je cijela ideje propala - ili je, ako je vjerovati predvodnicima Perezu i Agnelliju - odgođena na određen period.

Jedan od klubova sudionika bio je i Manchester City, koji je bio prvi klub koji je službeno odlučio napustiti okrilje novog natjecanja, no čini se da je, dok su se svi borili protiv Superlige, zvijezda Cityja otkrila da i u novom sustavu Lige prvaka nešto ne valja.

UEFA od 2024. planira najvažnije klupsko nogometna natjecanje formirati kao natjecanje 36 umjesto dosadašnja 32 kluba, igrat će se više utakmica te će zarada za klubove biti veća, no Nijemcu koji sjajno igra za Guardioline Građane, Ilkayju Gundoganu, ne odgovara ni ovo.

"Možemo li malo pričati o novom formatu Lige prvaka? Sve više, više i više utakmica... Nitko ne misli o nama igračima? Novi format Lige prvaka je samo malo manje zlo od Superlige. Aktualni format Lige prvaka funkcionira sjajno i s razlogom je najpopularnije natjecanje za igrače i navijače", rekao je nogometaš Elfa.


Tagovi

Ilkay GündoganManchester City

Ostale Vijesti