REUTERS/Andreas Gebert
REUTERS/Andreas Gebert

Dok nas novac ne rastavi: Bayern produljio suradnju s ključnim igračem do 2026. godine

Vrijeme Čitanja: 1min | pon. 13.09.21. | 18:04

Njemački reprezentativac iza sebe ima 117 nastupa za bavarskog giganta

Dok su se čelnici Bayerna pregovarali s Leonom Goretzkom oko produljenja ugovora (stari je isticao iduće ljeto), velikani poput Real Madrida i Manchester Uniteda spremni su čekali svoju šansu ako pregovori propadnu. No, pedantni Nijemci nisu ništa prepustili slučaju pa je tako danas stigla i službena potvrda kako je Leon Goretzka produžio suradnju s Bayernom do daleke 2026. godine.

Vodstvo kluba na čelu sa sportskim direktorom Salihamidžićem je ispravno procijenio kako je Goretzka možda i najvažniji igrač za nastavak Bayernove dominacije u Bundesligi i šire. Naime, u srcu veznog reda “operiraju” dva 26-godišnjaka. Jedan je Joshua Kimmich a drugi junak današnje priče, Leon Goretzka. Tandem se već pokazao kao idealno rješenje za potrebe Bavaraca, a ovaj potpis je stavio točku na “i” i prekinuo nagađanja kako bi Goretzka idućeg ljeta mogao preseliti.

Goretzka je 1. srpnja 2018. godine prešao iz Schalke 04 u München. U 117 natjecateljskih utakmica za Bayern zabio 25 golova i 27 asistencija. Osvojio je s ekipom Ligu prvaka prošle sezone, tri je puta osvojio prvenstvo i dva puta osvojio DFB kup. S takvim životopisom, uopće ne sumnjamo da će biti ponuda uz basnoslovne odštete.

Ipak sve u životu ima svoju cijenu…


Tagovi

Leon GoretzkaBayernReal Madrid

Ostale Vijesti