REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Dok Liverpool lovi najveći uspjeh u povijesti, Salahov agent ismijava Kloppa, a Nijemac negira da postoji problem

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 17.03.22. | 08:04

Redsi imaju priliku ostvariti ono što niti jedan engleski klub do sada nije uspio, no u slavnom klubu postoji razloga za brigu.

Jedan od najtrofejnijih i bez premca najvećih klubova u povijesti nogometa na putu je da zabilježi najuspješniju sezonu u svojoj povijesti. U dva navrata Liverpool je u istoj sezoni osvojio tri trofeja. U ovom trenutku najuspješnija sezona u povijesti kluba je 1983/84 kada su Redsi osvojili prvenstvo, Liga kup i Kup prvaka. U sezoni 2000/01 također su 'pala' tri trofeja, ali po vrijednosti ipak manje vrijedna nego 17 godina ranije - FA kup, Liga kup i Kup UEFA.

U još osam navrata Liverpool je osvojio dva trofeja u istoj sezoni. No, nikada kultni engleski klub nije došao do četiri titule u aktualnoj sezoni, u engleskom govornom području popularnog 'quadruplea'. E, pa, Liverpool je, sredinom ožujka, još uvijek legitiman kandidat da u aktualnoj sezoni dohvati taj pothvat, kojeg još nije uspio ostvariti niti jedan engleski klub.

Četiri trofeja u jednoj sezoni osvojili su Bayern Munchen (2012/13 i 2019/20), Real Madrid (2016/17 i 2017/18), Barcelona (2015/16), Paris Saint Gerimaine (2014/15, 2015/16, 2017/18) i Celtic (1966/67), ali engleski klubovi još uvijek čekaju na taj jubilej.

Liverpool je krajem veljače nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca stigao do prve 'kante' ove sezone, titule osvajača engleskog Liga kupa. Nekoliko dana kasnije, Takumi Minamino slomio je Norwcih i plasirao Redse u četvrtfinale FA kupa u kojem će za tri dana igrati protiv slavnog drugoligaša Nottingham Foresta. Samim time Liverpool je priličan favorit za plasman u polufinale najstarijeg nogometnog natjecanja na svijetu.

U Ligi prvaka Redsi su izbacili Inter u prvoj utakmici osmine finala i sada čekaju suparnika u četvrtfinalu, a nakon jučerašnje sjajne predstave i pobjede na Emiratesu protiv Arsenala, približili su se Manchester Cityju na bod zaostatka.

Dojam je kako cijela ova sezona u Liverpoolu izaziva veselje i euforiju, no u hodnike Anfielda uvukla se nervoza zbog statusa njihovog nositelja igre Mohameda Salaha.

Pregovori oko produženja ugovora između Liverpoola i Salaha su nedavno prekinuti. Po drugi put. Egipćaninu ugovor s Redsima ističe za 15 mjeseci, na ljeto 2023. i Liverpool želi prije kraja aktualne sezone riješiti status svojeg kapitalca.

Pregovori su prvi put prekinuti u prosincu prošle godine, a drugi put nedavno. Razlog je, dakako, Salahova plaća. Egipćanin trenutno zarađuje 240 tisuća eura tjedno, što je 'daleko' od najvišeg platežnog ranga u Premier ligi. C. Ronaldo recimo prima više od 500 tisuća na tjednoj bazi, a Kevin De Bruyne 400. Salah smatra da je zavrijedio plaću u najmanju ruku jednaku De Bruyneovoj. No, Liverpool ne želi toliko izdvojiti za igrača koji će, kada mu istekne postojeći ugovor, imati 31 godinu.

"Mislim da je Mo svjestan ambicije kluba. Sada je sve na njemu. Klub je napravio sve što je mogao u pregovorima oko produženja njegovog ugovora. Iz moje perspektive sve je u redu. Nije potpisan ugovor, ali nije ni odbijen. Moramo se samo strpjet. Sve je Ok. Ne treba žuriti", rekao je nedavno Jurgen Klopp, a nakon te izjave na Twitteru se oglasio i Ramy Abbas Issa, Salahov agent objavivši post sa sedam smajlića, engleski mediji tvrde da se radi o sarkastičnoj reakciji na Kloppovu tvrdnju da je 'klub napravio sve što je mogao'.

Prije toga Salah je još u siječnju dao izjavu oko svojeg produženja ugovora:

"Želim ostati, da se mene pita i do kraja karijere, ali nije više sve do mene. Sve je u Liverpoolovim rukama. Znaju što želim. Ne tražim 'lude stvari'. Teško mi je pričati o tome, jednostavno se ne vidim da igram utakmice protiv Liverpoola", kratak je bio Salah.

Pred sinoćnju utakmicu protiv Arsenala Klopp je nervozno odgovorio na pitanje je li Salah fokusiran na završnicu prvenstva u kojoj Liverpool lovi četverostruku krunu.

"Ne, ne trebam podsjećati niti jednog igrača na to, pa tako ni Moa. Svi smo nevjerojatno fokusirani ove sezone. Nakon sezone sjesti ćemo i popričati o budućnosti", rekao je Klopp, a onda je prokomentirao i Ramyjev tweet:

"Možda je u jako dobrom raspoloženju. Sve je to ok. Nisam znao za tu reakciju niti bilo koju drugu. To nisu moji problemi u ovom trenutku. Pred nama su ključne utakmice, nakon kojih ćemo vidjeti kako će se stvari odvijati. Svi smo posvećeni uspjehu. Mo nije igrač koji će remetiti atmosferu u momčadi".

Salah je sinoć u igru ušao u 57. minuti zbog ozljede zadobivene u prethodnoj utakmici. Ove godine igra na razini 'kandidata za Zlatnu loptu', u samo 36 utakmica zabio je 28 pogodaka uz 10 asistencija. Ako Liverpool na kraju uspje stići do legendarnog 'quadrouplea', onda bi se Mo Salah trebao prometnuti u glavnog kandidata za najboljeg igrača svijeta. Možda je upravo to potrebno kako bi se spustio 'gard' između dvije 'zaraćene' strane i postigao dogovor oko nastavka Salahove karijere. Možda i do kraja profesionalnog igranja...


Tagovi

Mohamed SalahLiverpool

Ostale Vijesti