Milan Sabic/PIXSELL
Milan Sabic/PIXSELL

Dojučerašnji stoper Hajduka pronašao novi klub

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 02.01.22. | 16:56

Ove sezone odigrao je tri utakmice za Bijele.

Iako je Lumbardh Dellova na ljeto produžio ugovor s Hajdukom do 2025. godine, jučer je kao napustio Bijele i kao slobodni igrač potpisao za koskovski KF Ballkani.

Podsjetimo, Dellova je na Poljud stigao u rujnu 2018. kada je nastupao za juniorsku i nekadašnju drugu momčad Majstora s mora. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u kosovskoj Prištini s kojom je osvojio naslov prvaka. Završetkom sezone vratio se na Poljud i produžio ugovor s klubom i priključio se pripremama prve momčadi.

"Lumbardh je igrač kojeg je Odjel skautinga prepoznao i preporučio prije nekoliko godina nakon što je igrao u svom klubu Liria Prizren. Prošlu sezonu proveo je na posudbi u Prištini gdje je bio standardan prvotimac, igrao je na vrlo visokom nivou te je na koncu izabran u momčad sezone. Može pokriti više pozicija u obrani, sposoban je igrati u različitim taktičkim sustavima i praktički je podjednako kvalitetan na pozicijama stopera i desnog beka, a na vrlo dobrom nivou može odigrati i na poziciji zadnjeg veznog", rekao je po potpisivanju novog ugovora Mindagauskas Nikoličius.

U prve dvije utakmice sezone dobio je 29 minuta, devet na otvaranju prvenstva protiv Lokomotive (2:2) i 20 u 1:2 porazu od Osijeka na Poljudu. Za Hajduk je nastupio u još jednoj utakmici, dobio je 43 minute u domaćem 1:2 porazu od Rijeke. U još sedam navrata bio je na klupi, posljednji put 31. listopada u Koprivnici, ujedno i posljednjoj utakmici Jensa Gustafssona na klupi Bijelih.

Dolaskom Valdasa Dambrauskasa Dellova je preselio na tribine i bilo je jasno da nije u planovima Hajdukovog stratega. Hajduk je prvo raskinuo ugovor 23-godišnjim kosovskim stoperom, a sada je prešao u Ballkani, koji nakon 18 kola drži treće mjesto prvenstva Kosova, s dva boda manje od vodećeg Gjilanija.



Tagovi

KosovoLumardh Dellova

Ostale Vijesti