Dogovoreno! Real Madrid dovodi zvijezdu Ajaxa za 55 milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 15.01.20. | 14:38

Stižu potvrde sa svih strana.

Potvrde kako je posao dogovoren stižu sa svih strana, a Kraljevski klub će Ajaxu platiti 55.000.000 eura odštete za mladog nizozemskog veznjaka.

Vatru su jučer zapalili nizozemski novinari, a potvrda danas stiže i od najuglednijeg španjolskog sportskog medija i najrelevenatnijeg izvora za događanja u Realu – madridske Marce.

Urednik nogometa u uglednom nizozemskom Telegraafu i jedno od najpoznatijih novinarskih lica u toj zemlji jučer je objavio kako je Van de Beekov transfer ugovoren.

“Ne ove zime, ali sljedećeg ljeta Van de Beek ide u Real Madrid. Slobodno možete napisati i objaviti. Sve je ugovoreno, Manchester United se više ne treba raspitivati”, rekao je Valentijn Driessen u svojoj TV emisiji.

Informaciju o ljetnom transferu teškom 55.000.000 eura je Driessen u svom Telegraafu objavio još 6. prosinca, a ovaj medij se do sada pokazao kao najpouzdaniji izvor za velike transfere u nizozemskom nogometu. Danas je i Marca ponovila priču kad ju je provjerila kod svojih izvora u klubu i dobila potvrdu. Marca javlja da je Real sve dogovorio s igračem još ljetos, a da je sporazum s Ajaxom postignut prije mjesec i kusur dana. Baš kad je Telegraaf ekskluzivno objavio vijest.

Real je i prošlo ljeto razmišljao o dovođenju Van de Beeka, ali tad u klubu još nisu bili sigurni je li on pravo rješenje. Zinedine Zidane je želio Pogbu, Florentino Perez i suradnici su bili više za ideju o dovođenju Christiana Eriksena, a na kraju je odlučeno kako će pojačanje u veznom redu biti Van de Beek. Iako je Zidane zapeo za ideju o dovođenju Pogbe, Florentino Perez nije želio Francuza iz više razloga. Skup je, sklon ozljedama, problematičnog ponašanja i Real ne želi imati bilo kakvog posla s njegovim agentom Minom Raiolom. Zidane se nadao kako će Perez popustiti, ali to se nije dogodilo. Identično je i Zidane blokirao dolazak Eriksena koji nije igrač po njegovom ukusu. Na kraju su se složili – uzet ćemo Van de Beeka.

Mladi NIzozemac ih je impresionirao kad je igrao protiv njih u Ligi prvaka lani, a nastavili su ga pažljivo pratiti i poslije toga. Tranfer ljetos nije bio izvediv jer Ajax ni po koju cijenu nije želio prodati i Van de Beeka poslije odlazaka De Jonga u Barcelonu i De Ligta u Juventus.

Međutim, igraču je tad obećano kako će se Real vratiti po njega i zato je odbio ponude Uniteda i Tottenhama. Real se doista vratio krajem godine, ponudio 55.000.000 eura i Ajax je pristao. Transfer bi trebali službeno objaviti početkom lipnja.

Van de Beekov dolazak će značiti i gužvu u veznom redu Reala sljedećeg ljeta. Osobito jer se vraća Martin Odegaard s posudbe iz Real Sociedada i što se očekuje još transfer brazilskog vunderkinda Reiniera. Zato se očekuju i neki odlasci. Icso i Luka Modrić bi trebali među prvima napustiti Kraljevski klub.

(foto: Reuters)

 


Tagovi

nogometni transferiZimski prijelazni rokDonny Van De BeekReal Madrid

Ostale Vijesti