Dogovoreno: Barca prodala igrača Valenciji i dovodi zvijezdu Eura U21

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 29.06.19. | 21:16

Odličan posao na Camp Nou.

Barcelona je konačno počela raditi punom parom na transfer tržištu. Dok se uvelike nagađa o potpisu Antoinea Griezmanna iz madridskog Atletica, uprava je konačno poduzela konkretne korake ka osnaživanju momčadi, barem kada je dalja budućnost u pitanju. De Jong je davno potpisan, ali tu neće stati, međutim, prvo treba napraviti mjesta u svlačionici.

ODIGRAJ Španjolska U21 - Njemačka U21

Uskoro se bliži rastanak s Denisom Suarezom, koji bi trebao za 15 milijuna eura otići u redove Celte, ali to neće biti jedini izlazni transfer Katalonaca ovog vikenda. Kako prenose španjolski mediji, Barcelona bi uskoro trebala dovršiti transfer Rafinhe Alcantare, a njegov novi klub bit će Valencia.

Šišmiši su dogovorili uvjete suradnje s krilnim nogometašem, koji bi trebao zarađivati dva milijuna eura.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="es" dir="ltr">El <a href="https://twitter.com/valenciacf?ref_src=twsrc%5Etfw">@valenciacf</a> ha cerrado un acuerdo con Rafinha que rebaja su ficha y cobrará 2 millones netos. El acuerdo con el <a href="https://twitter.com/FCBarcelona_es?ref_src=twsrc%5Etfw">@FCBarcelona_es</a> esperan cerrarlo en las próximas horas para que inicie la pretemporada. El VCF aprieta para bajar precio pero posturas están cerca. <a href="https://t.co/CYFk84SZN8">pic.twitter.com/CYFk84SZN8</a></p>&mdash; Héctor Gómez(@Generaldepie_) <a href="https://twitter.com/Generaldepie_/status/1144672369530814464?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2019</a></blockquote>

<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>

S druge strane, uprava Blaugrane revno radi na dovođenju još jedne mlade zvijezde, koja bi kroz par godina mogla postati pravi kapitalac. Prema napisima rumunjskih medija, na čelu sa Gazetom Sporturilor, Barcelona bi uskoro trebala dovesti Ianisa Hagija.

Mlada zvijezda i glavni igrač rumunjske U21 reprezentacije, koja je u polufinalu Europskog prvenstva zaustavljena od Njemačke, u pregovorima je sa španjolskim prvakom, a te pregovore predvodi otac nogometaša, legendarni Gheorghe Hagi. Nekadašnji igrač Barce i Reala pregovara oko uvjeta suradnje, a Barcelona bi trebala isplatiti sedam ili osam milijuna eura za usluge njegovog sina, koji je do ovog ljeta igrao uz Viitorulu.

Upravo je predsjednik ovog kluba da imaju nekoliko ponuda od uglednih europskih klubova za Ianisa, a Gica Hagi je izjavio da će njegov pulen definitivno napustiti domovinu u ovom prijelaznom roku. Hagi senior ništa nije htio potvrditi tamošnjim medijima, samo je rekao da će „proučiti sve ponude i u nekoliko dana donijeti odluku“. Ianis je čak ovih dana i viđen u Barceloni, što je i sam 20-godišnji nogometaš potvrdio, ali je rekao da je tamo zbog privatnih razloga, u posjeti članu šire obitelji.

Prema svemu sudeći, Ianis bi vrlo brzo trebao sletjeti na Camp Nou, ali za početak bi trebao igrati u B momčadi, eventualno uz određeni dio minutaže u Kupu kralja.

<blockquote class="twitter-tweet" data-lang="en"><p lang="en" dir="ltr">Gazeta Sporturilor Ianis Hagi, 20, could sign with FC Barcelona in the coming days<br><br>Negotiations between Barça and the son of Gheorghe Hagi are very advanced <br><br>He is a midfielder who plays with both feet and Barça is willing to pay €7-8 million to sign him<a href="https://t.co/8ByiniAAmA">pic.twitter.com/8ByiniAAmA</a></p>&mdash; BarçaTimes (@BarcaTimes) <a href="https://twitter.com/BarcaTimes/status/1144686537696776192?ref_src=twsrc%5Etfw">June 28, 2019</a></blockquote>
<script async src="https://platform.twitter.com/widgets.js" charset="utf-8"></script>
 

(Foto: Reuters)


Tagovi

Ianis HagiRafinhaDenis Suarez

Ostale Vijesti