Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Dogovor na relaciji Mostar - Rijeka: Na Rujevicu stiže bivši strateg Gorice

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 17.11.22. | 18:02

Po svemu sudeći, gotova je potraga za novim trenerom

Neko vrijeme je trajala potraga za trenerom Rijeke, prema informacijama Germanijaka 'prvi pick' je bio Dragan Skočić, ali se taj posao u konačnici ipak nije realizirao.

No, danas je s Rujevice pušten bijeli dim - novi trener riječkog kluba trebao biti Sergej Jakirović. Očito kako je postignut dogovor na relaciji Mostar-Rijeka, ali još uvijek se čeka službena potvrda cijelog posla.

Jakirović se u kontekstu Rijeke spominjao i ljetos, dok je ove zime za njegovim uslugama bio zainteresiran i Nenad Črnko koji ga je htio vratiti u Goricu gdje je i stekao trenersku afirmaciju. Jakirović je na klupi Zrinjskog napravio sjajan posao, a zovu kluba s Kvarnera očito nije mogao odoljeti. Zanimljivo, Jakirović je u igračkoj karijeri nosio dres Rijeke (07./08.), tada ga je na Kantridu doveo Zlatko Dalić pa se tako može reći kako se vraća u dobro mu znane krajeve.

Njegov trenerski rukopis je svima lako čitljiv. Jakirović inzistira na 'agresivnom' pristupu, nerijetko mu bekovi budu ofenzivniji od centralnih napadača, a u takvom sustavu uvijek iskoči jedan pojedinac koji onda bude prva violina i za kojeg radi 'cijela momčad'. U Gorici je to bio Kristijan Lovrić, u Zrinjskom Nemanja Bilbija, a sigurno je da i u postojećem kadru Rijeke postoji nekoliko sjajnih igrača od kojih bi - ako se stvari poslože kako treba - netko također moga isplivati.

Inače, Jakirović je 'glavni osumnjičeni' zašto se Goricu po njenom ulasku u HNL nazivalo crnom mačkom Riječana. Na klupi kluba iz Turopolja upisao je četiri pobjede, jedan remi i jedan poraz u ogledima protiv Rijeke, a sve to Damir Mišković i njegovi najbliži suradnici nisu zaboravili. Kad je Goran Tomić napustio Rijeku, Germanijak je pisao kako se Sergej Jakirović u tom trenutku ističe kao 'najlogičnije riješenje', ali se tada ipak prilika odlučila dati dvojcu Tadić - Budicin nakon što je prethodno propao dogovor s Matajažom Kekom.

U svakom slučaju, jasno je kako u Rijeci sada više neće biti 'zabušavanja'. Jakirović je mlad trener, ambicioznan, fenomenalno upoznat s ligom i cijelom regijom te bi za njega dolazak na Rujevicu trebala biti odskočna daska. Izgleda kako je 48-godišnjem Mostarcu povratak na Kvarner zaista bio suđen. U igračkim danima možda nije ostavio značajniji trag, ali bi zato mogao sada u trenerskim... (P.Z./I.A.S.)



Tagovi

Sergej JakirovićHNK Rijeka

Ostale Vijesti