Dobitnici Mercata: Doveli polovicu udarne momčadi, a u minusu samo pet milijuna eura

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.09.20. | 12:58

Stiglo je pet ozbiljnih pojačanja i trener...

Jučer je Žuta podmornica potvrdila dolazak Pervisa Estupniana iz Watforda za 16.400.000 eura, čime je lijevi bek postao šesto igračko pojačanje koje je stiglo na El Madrigal ovo ljeto. Ukupno su potrošili 30.400.000 eura na pojačanja, a oduzmete li tom iznosu 25.500.000 eura, koliko su između ostalog zaradili prodajama Ekambija u Lyon (11.500.000 eura), odnosno Unala u Getafe (9.000.000) dobijete minus od samo 4.900.000 eura! Za tu lovu dobili su gotovo polovicu nove udarne momčadi, a koliko će novopridošli igrači značiti Emeryju svjedoči činjenica da su dvojica već zauzeli svoje uloge u novom klubu na startu nove sezone Primere, Dani Parejo i Francis Coquelin, a s klupe je u igru ušao Takefusa Kubo, pojačanje posuđeno iz Real Madrida.

 

Emery je doveo šestoricu igrača, petoricu sebi, dok je Marija Gonzaleza, koji je stigao bez odštete iz Clermont Foota proslijedio je u Tondelu.

Prve je u vatru bacio spomenuti dvojac Coquelin – Parejo, koji su već protiv Huesce odigrali prve minute, obojica su prekaljeni veterani Primere, a koštali su ga samo 6.500.000 eura odštete. To je iznos koji je uplatio Šišmišima za fracuskog internacionalca, a njihov nekadašnji kapetan Parejo stigao je po isteku ugovora kao slobodan igrač.

Obojica su u naponu snage, Coquelin ima 29, a Parejo 31, potpisali su do 2024. godine, dakle praktički pristali dati Villarrealu posljednje godine svoje karijere i obojica će igrati za identičnu plaću kao nekoć u Valenciji, Francuz za 2.500.000 eura po sezoni, a Španjolac za pola milijuna eura po sezoni više.

 

Među vratnice je doveo talentiranog argentinskog internacionalca Geronima Rullija, kojeg mnogi vjerujemo znate s video igre Football Manager, na kojoj je jedan od najperspektivnijih golmana. Taj potencijal prepoznao je i Emery te isplatio Sociedadu 5.000.000 eura za njegove usluge. On je također potpisao na četiri godine i u bliskoj budućnosti trebao bi zamijeniti standardnog čuvara mreže „žute podmornice“ Sergija Asenja.

S klupe će za početak ulaziti i talentirani Realov Japanac Takefusa Kubo, on je stigao na posudbu na godinu dana,- To bi trebao činiti još neko vrijeme pa zauzeti svoje mjesto na jednom od krila u udarnoj momčadi. On je Emeryja i društvo unazadio oko 2.500.000 eura za godinu dana posudbe...

 

I za kraj Villarreal je jučer potvrdio dolazak ekvadorskog beka Pervisa Estupniana iz Watforda za 16.400.000 eura. Njega bi trebali odmah gurnuti u vatru jer mu neće trebati vremena za prilagodbu, jezik govori jako dobro, a ligu poznaje jer je već bio na posudbama u Granadi, Almeriji, Mallorci i posljednje Osasuni. Potpisao je na pet godina i morat će što prije opravdati etiketu najskuplje plaćenog braniča u klupskoj povijesti.

Emery i njegove trupe možda su se poskliznule na prvoj stepenici, ali kad se uigraju svi novi igrači na postojeća imena, mogli bi biti jedno od najugodnijih iznenađenja ove sezone na Pirinejima.

(foto: Action Images)

 


Tagovi

Villarrealnogometni transferiTakefusa KuboDani ParejoFrancis Coquelin

Ostale Vijesti