Jurica Galoic/PIXSELL
Jurica Galoic/PIXSELL

Dobar, bolji, Dabro: Lokomotiva otela bodove Slavenu na Kranjčevićevoj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 4min | pon. 04.04.22. | 19:34

Bivši napadač BSK-a iz Bijelog Brda s dva je pogotka preokrenuo utakmicu u korist domaćina.

Očekivali smo puno od utakmice Lokomotive i Slavena.

Ne samo da su nam ostali sudionici lige ostali dužni, već je i samo stanje na tablici dalo do znanja kako Lokosi i Farmaceuti do kraja sezone nemaju baš ništa za izgubiti. Današnja, posljednja utakmica kola je krenula kao da je remi jedina opcija, no srećom po sve one koji su pohodili Kranjčevićevu danas poslijepodne, susret je opravdao očekivanja. No, tek u drugom dijelu.

29. kolo 1.HNL, koje je tek sinoć “hajmoreći” iskristaliziralo prvog favorita za naslov, ponudilo je jako malo na zelenom travnjaku ako uzmemo u obzir kako je izgledao raspored. Remi bez golova u Gradskom vrtu, relativno skromne partije i sigurne pobjede Rijeke i Dinama ostavile su navijače i entuzijaste gladnima za još.

Tko će biti prvak? (1.35) Dinamo (5.50) Osijek (10.00) Hajduk (15.00) Rijeka

Susret Lokomotive i Slaven Belupa, kojim je i zaključeno dotično kolo, nije donijelo pretjerano puno uzbuđenja na terenu u prvom dijelu, ali smo zato, ako ništa, u drugom vidjeli uzbuđenja i golove. Slaven i dalje čeka na trobod kod Lokomotive, konačni rezultat 3:1.

Prvih 45 minuta je prošlo u stalnoj bojazni da nas čeka još jedna “nula”. Treneri su malo iznenadili sastavom, Krstanović je ostao na klupi, baš kao i Zvonarek, dok je za Lokomotivu susret s klupe u prvom dijelu gledao sjajni Marko Dobro.

To doduše nije oslabilo stisak domaćina kojem je pripalo prvih pola sata prvog poluvremena. Lokomotiva je imala posjed i visoke izlaske svojih kvalitetnih bekova, pa su bijeli gostujući dresovi ostali stisnuti na svojoj polovici zbog čega je posve opravdano negodovao trener Farmaceuta Zoran Zekić. Uostalom, to se najbolje vidjelo po činjenici da je prva prava i usudimo se reći ozbiljnija akcija gostiju stigla tek nakon pola sata igre.

Probao je ubaciti Laušić, no teško lopte prolaze pokraj sjajnog Milićevića. Tri minute kasnije u prilici je i Bosec nakon što je probio lijevu stranu igrališta, ubacio, ali sve staje na nozi Salihua. Najbitniji trenuci prvog dijela stigli su pak tik pred odlazak na odmor.. Prvo je u 44.minuti Brković pucao iz daljine ali lopta mu odlazi preko gola. Minutu kasnije po gol ide I Kačavenda, ali jako slabo puca, nije to udarac s kojim bi Sušak imao problema.

Zato je imao problema Nevistić. Minutu prije odlaska na odmor, Vasilj ostaje ležati nakon jednog duela a igrači Slavena ne prekidaju akciju. Laušić je dao loptu do Bogojevića koji je s desne strane ubacio na Crnca, a on glavom bez problema zabija za 1:0.

To je uostalom i galvaniziralo susret. Kao da je taj pogodak probudio Lokomotivu i natjerao Čabraju da krene odlučnije po izjednačenje i eventualno pobjedu. Na drugi gol nismo dugo čekali, dapače. Tek što smo se vratili slikom na Kranjčevićevu, uz ulazak Dabre umjesto Pivarića, Lokosima je dosuđen penal. Vasilj je proslijedio loptu Kulenoviću, Paracki radi kardinalnu pogrešku i ruši napadača u šesnaestercu. Sudac je pokazao na bijelu točku, a Dabro iskoristio šansu za laki pogodak i izjednačio na 1:1

Od izjednačenja, sve do jedne izolirane ali itekako opasne situacije koju je zakuhao Bosec, Lokomotiva je bila jedina momčad na travnjaku. Pritisak je bio neizdrživ. Nisu Lokosi toliko puta izravno prijetili, premda je Kačavenda imao stativu u 60.minuti, više smo ostali zatečeni količinom energije koju posjeduju momci Silvija Čabraje. Osjetio se ulazak Dabre koji je svakako jedan od boljih golgetera lige, dok je Zekić također izvadio svoje najdraže oružje iz arsenala ubacivši Krstanovića sredinom drugog dijela. Ipak, Ivan danas nije u dobroj prilici za pogodak.

Kad već spominjemo Slaven, Bosec će dugo žaliti za prilikom iz 71.minute. Iznenađujuće, pucao je iz voleja, i tako iznenadio i svoje suigrače i Nevistića koji nije mogao ništa. Srećom po domaće, lopta je odsjela na vratnici.

Šest minuta kasnije - kazna. Da će Lokomotiva dati gol najavio je Dabro pucavši glavom u 75.minuti, jer je vrlo brzo na popravnom ispitu zabio gol odluke. Cipetić je ubacio s desne strane, Bosecpromašio loptu ispred Dabre, a on bez poteškoća od poda zabija za 2:1 čime je kompletiran preokret.

Do kraja utakmice, vidjeli smo još jedan pogodak, svoje peti u sezoni je zabio Aliyu, no to je bilo već u dubini sudačke nadoknade, kada se igra na terenu, barem za Slaven raspala do kraja.

Zaključno, Lokomotiva je napravila dobar posao na svom igralištu i dogurala do 39.boda u prvenstvu. Slaven nakon sjajnog početka Zorana Zekića opet ulazi u nešto lošiji period, no bojazni za prvoligaški status ove sezone nema.


Lokomotiva – Slaven Belupo 3:1

Stadion: Kranjčevićeva. Gledatelja: ~ 400

Sudac: Tihomir Pejin (Donji Miholjac), VAR Mario Zebec

Strijelci: 0:1 (Crnac 45’) 1:1 (Dabro 48’) 2:1 (Dabro 77') 3:1 (Aliyu 91')

Žuti kartoni: Kačavenda (Lokomotiva) /Bogojević (Slaven Belupo)

Crveni kartoni:

Lokomotiva: Nevistić; Cipetić, Salihu, Soldo, Milićević, Vasilj (Maleš 73'), Marić, Aliyu, Kačavenda, Pivarić (Dabro 46’), Kulenović

Slaven Belupo: Sušak; Paracki, Soldo, Bosec, Bogojević, Caimacov, Crnac, Brković, Laušić (Hoxha 85'), Zapata, Tepšić

1. HNL, 29. kolo

Subota, 2. travnja

Šibenik – Gorica 0:1

Istra 1961 – Rijeka 0:2

Nedjelja, 3. travnja

Dinamo – Hrvatski dragovoljac 2:0

Osijek – Hajduk 0:0

Ponedjeljak, 4. travnja

Lokomotiva – Slaven Belupo 3:1

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+



Tagovi

NK LokomotivaSlaven BelupoMarko DabroHNLZoran ZekićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti