Dnjipro vjeruje u čudo u Kijevu, Sevilla želi ispisati povijest

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 14.05.15. | 15:26

Nakon što smo doznali sudionike finala Lige prvaka, večeras se odlučuju i finalisti Europske lige. Branitelj naslova Sevilla protiv Fiorentine ima veliku prednost i samo se čudo treba dogoditi da ne izbori finale, dok će uzbudljivo biti u susretu Dnjipra i Napolija, nakon što je prva utakmica završila 1:1.

Dnjipro je u prvoj utakmici priredio pravo iznenađenje protiv momčadi Rafaela Beniteza. Talijani su se dominirali, ali se i ispromašivali, posebice Gonzalo Higuain, a gosti iz Ukrajine su uspjeli doći do pogotka za izjednačenje na San Paolu. Napoli je do vodstva stigao u 50. minuti zahvaljujući Lopezu, a junak čvrstih Ukrajinaca se pokazao Seleznjov koji je zabio za izjednačenje.

Dnjipru je tako večeras u Kijevu dovoljan i rezultat 0:0 da senzacionalno prođe u finale Europske lige, no teško je za vjerovati da će Napoli odigrati jednako lošu utakmicu kao prije tjedan dana.

„Fokusirani smo da ostvarimo pozitivan rezultat. Moramo pokazati sve što možemo. Naporno smo radili da izbjegnemo pogreške od ranije i nadam se da ćemo uspjeti. Jako respektiramo Dnjipro jer smo vidjeli što mogu. Pokazalo se da su jaki protivnici, ali ne vidim mnogo razloga za pretjeranu nervozu. U posljednjem prvenstvenom susretu smo imali više od 20 udaraca. Ako to možemo ponoviti, sigurno ćemo zabiti nekoliko golova i to bi nam trebalo biti dovoljno", rekao je u najavi susreta trener Napolija, Rafael Benitez.

A ako to ipak ne bude dovoljno, niti s time se ne opterećuje.

Moja budućnost u Napoliju ne ovisi o ovom rezultatu. Mi smo u potpunosti usmjereni samo na ovu izuzetno važnu utakmicu i želimo osigurati finale Europske lige“, naglasio je Rafa.

Ali to želi i večerašnji domaćin, u čijim redovima igra hrvatski nogometaš Nikola Kalinić.

Mi nismo bili na zadovoljavajućoj razini u Italiji. Napoli je bio vrlo dobar u prvoj utakmici i to znam jer sam gledao dosta njihovih utakmica. Morali smo trčati bez lopte gotovo cijeli susret. Ali nadam se da će ovdje biti drugačije jer znam da možemo igrati drugačiji nogomet i pokušat ćemo kvalitetnije odigrati u kontranapadu“, naglasio je strateg Dnjipra, Miron Markevič.

Za ukrajinsku je momčad već i sam plasman u polufinale veliki uspjeh.

„Nadam se da ćemo pokazati najbolje što znamo. Nitko ne zna kakav će biti rezultat jer igramo protiv snažne momčadi, ali nakon prvog susreta su nam šanse su nam malo veće. Ne mogu reći je li mi ovo najvažnija utakmica u karijeri. Imao sam mnogo velikih utakmica, ali recimo to ovako da se nadam da će mi najvažnija tek doći“.

Mogući sastavi:

Dnjipro: Boyko, Fedetskiy, Douglas, Cheberyachko, Leo Matos, Kankava, Rotan, Fedorchuk, Matheus, Konoplyanka, Kalinić

Napoli: Andujar; Maggio, Albiol, Britos, Ghoulam, Inler, Lopez, Insigne/Mertens, Callejon, Hamšík, Higuain

* * * * *

Drugo polufinale igra se u Firenzi, u koju branitelj naslova Sevilla stiže s velikih 3:0 prednosti iz prvog susreta protiv Fiorentine. Španjolska je momčad gotovo rutinski odradila domaći susret na Sanchez Pizjuanu. Dvostruki strijelac prije tjedan dana bio je Aleix Vidal, dok je konačan rezultat postavio Kevin Gameiro.

Sevilla je triput osvajala Europsku ligu i priželjkuje četvrti naslov, čime bi ušla u povijest. Ali prije toga treba odraditi posao do kraja i osigurati mjesto u finalu 27. svibnja u Varšavi.

„Svjesni smo koliko smo blizu finala i spremali smo se za ovu utakmicu neovisno o ishodu prvog okršaja. Ne smijemo misliti da će biti tako jednostavno. Vrlo smo motivirani, ali moramo biti oprezni jer su i oni motivirani. Zbog toga moramo dobro odigrati. Čuo sam da su neki već kupili karte za Varšavu, vjerujući da ćemo mi biti tamo, ali to ne mogu jamčiti. Jedino što mogu obećati je da ćemo dati sve od sebe“, poručio je trener Seville, Unai Emery.

Fiorentina, u čijim redovima igra hrvatski reprezentativac Milan Badelj i koji je u dvoboju prije tjedan dana igrao s razbijenom glavom i povezom, ima tešku zadaću i gotovo nemoguću misiju jer je zaostatak velik.

„Gledao sam uzvrat Bayerna i Barcelone i vidio sam veliki ponos Bavaraca. Vjerovali su do kraja. U takvoj situaciji trebate imati vjere i mi to imamo. Mi moramo zabijati, a ne primati golove. Treba i malo sreće, ali najvažnije od svega je da ne primimo pogodak. Sevilla je pokazala da je sjajna, ali i mi smo pokazali da nismo inferiorni. Imamo male šanse, ali svejedno moramo pokušati. Ako želite stvarati povijest, treba vam vjera, a ako uzmem u obzir našu kvalitetu, onda stvarno mislim da je moguće", poručio je trener 'Viola', Vincenzo Montella.

Mogući  sastavi:

Fiorentina: Neto, Tomović, Savić, G Rodriguez, Alonso,  Borja Valero, Pizarro, Fernandez, Joaquin/Iličič, Salah, Gomez

Sevilla: Rico, Coke, Carriço, Kolodziejczak, Tremoulinas, Banega, Krychowiak, Aleix Vidal, Iborra, Vitolo, Bacca

Polufinale Europske lige:

21:05 Fiorentina – Sevilla (rezultat 0:3 iz prve utakmice)
21:05 Dnjipro – Napoli (rezultat 1:1 iz prve utakmice)

(Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!


Tagovi

Dnjipro

Ostale Vijesti