Direktor Osijeka nakon odlaska Meštrovića: Bili smo izloženi pritiscima i opstrukciji

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 23.06.20. | 21:55

Nakon neočekivanog odlaska predsjednika, direktor je napao pojedine ljude.

Pomalo neočekivano stigla je odluka kako Ivan Meštrović odstupa s mjesta predsjednika Osijeka. Klub iz Gradskog vrta je objavio na svojim službenim stranicama  kako je Meštrović odlučio otići na vlastiti zahtjev, a naslijedit će ga Ferenc Sakalj, dosadašnji potpredsjednik i dobar suradnik mađarskog vlasnika kluba, Lorinca Meszarosa.

Meštroviću je svakako isticao mandat, a Sakalj će vjerojatno dobiti novi četverogodišnji mandat na Glavnoj skupštini NK Osijek s.d.d., koja će biti održana 29. lipnja.

Međutim, sada je direktor Osijeka, Igor Galić, tvrdi kako se već dvije godine opstruira njihov rad u klubu.

„Činjenica koju ne mogu poreći jest da je u tijeku opstrukcija našeg djelovanja u klubu. Nastavak je to u stvari onog što se počelo događati prije dvije godine kada smo započeli gradnju nogometnog kampa i stadiona na Pampasu. Javnost treba znati s kim imamo posla. Kad je počela gradnja branili su nam pristup sa svih strana gradilištu, zatvarali ceste, nisu ni cijevi na tom zemljištu pucale same od sebe, često nas je obilazila porezna uprava, inspekcije, sve smo izdržali i snalazili se. Nismo o tom govorili, nismo se javno žalili, ali sada je došlo do toga da više šutjeti ne smijemo“, izjavio je Galić za Sportske novosti.

„Nama je četverogodišnji mandat istekao, znali smo da nećemo biti tu zauvijek. Svi smo mi zamjenjivi, ali ne na nečastan način. Istina je, NK Osijek je u vrijeme dok je imao gomilu problema bio dosta ovisan o HNS. Međutim, kad je stao na noge, kada je krenuo u uspon, to je zasmetalo mnoge, pa i one čiju podršku više nismo trebali. Već na Rujevici u polufinalu Kupa su nam pokazali što mogu, pa smo ispali u ogledu s Rijekom na način koji su svi vidjeli. Očito smo u nemilosti, a u svom gradu od našeg dolaska u klub bili smo izloženi pritiscima i opstrukciji“, završio je direktor NK Osijeka.

(Foto: Davor Javorovic/PIXSELL)


Tagovi

Igor GalićIvan MeštrovićFerenc Sakalj

Ostale Vijesti