Davor Javorović/PIXSELL
Davor Javorović/PIXSELL

Turci sele Belju u Tursku, ali nikakav konkretan korak po tom pitanju zasad nije napravljen

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 15.08.22. | 18:09

Njegovim ulaskom u utakmici protiv Varaždina Osijek je odmah postao opasniji po gol gostiju.

Dion Drena Belja ovog će ljeta biti jedan od najvećih izlaznih transfera HNL-a, a vjerojatno i najveći izlazni transfer u povijesti Osijeka. Gdje je stao prošle sezone u dresu Istre 1961, nastavio je ove u dresu Osijeka, ali izgledno je kako neće još dugo biti član Bijelo-plavih.

Već neko vrijeme priča se o njegovom odlasku. Basel i Anderlecht su odavno odbijeni, svojevremeno je bio aktualan i njegov odlazak u Toulouse, da bi se posljednjih tjedana najviše povezivao s M'Gladbachom. No, kako to obično biva, kad je zainteresiran jedan klub, odmah se javi i neki drugi, a taj drugi je u ovom konkretnom slučaju turski velikan Galatasaray.

Tamošnji mediji javljaju kako je Beljo na listi želja Galatasaraya. Nije na njoj vodeći, jer Turci ipak pucaju na 'jača' imena, ali je tamo.

Skauting služba dala je veoma dobru ocjenu za mladog Hrvata koji bi tako možda mogao otići put Turske. No, natpise tamošnjih medija uvijek treba uzeti s dozom rezerve, jer svako malo pojavi se nova informacija prema kojoj Fenerbahce, Galatasaray, Besiktas ili netko četvrti želi nekog igrača. Svaki dan može se čuti desetak novih glasina, a izgleda kako je i Beljo sada dospio u 'odabrano društvo'.

Samo je pitanje dana kad će navijači za njega napraviti video na Youtubeu pod nazivom 'Welcome to Galatasaray'. No, ni to apsolutno ništa ne znači, jer eventualni odlazak Belje u Tursku zasad je tipična špekulacije te nikakvi konkretni koraci nisu poduzeti od strane turskog kluba kako bi Beljo u skorijoj budućnosti na sebe odjenuo crveno-žuti dres.

Kako bilo, Beljo će vjerojatno već ljetos otići. Pričalo se kako Osijek traži 10 milijuna eura, ali jasno je da će ga pustiti za manji iznos od navedenog. No, ne puno manji, jer od Belje se očekuje da bude rekordna prodaja te da s vrha skine Mirka Marića na čijem je odlasku klub iz Gradskog vrta zaradio 4.5 milijuna eura. (ias)


Tagovi

Dion Drena BeljoOsijeknogometni transferiLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2022.Galatasaray

Ostale Vijesti