Perić: Možemo pobijediti Atalantu, budemo li igrali kao lani u Europi

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.09.19. | 08:20

Centralni branič Dinama rekao je što misli o utakmici koja slijedi, kao i o tome da o njemu pričaju kao budućem reprezentativcu

Trener Modrih Nenad Bjelica igrom prilika dao je sve veću i veću minutažu, a ovaj 197 centimetara visoki branič priliku je i više nego iskoristio. Njegove dobre igre nisu prošle nezapaženo pa je tako od jučer njegova tržišna vrijednost dva milijuna eura, što je skoro stopostotno povećanje ukoliko uzmemo u obzit da su ga ranije na transfermartu procijenili kao nekog tko vrijedi 1,1 milijuna eura.

Lijevonogi branič bio je jedan od mnogobrojnih nogometaša Dinama koji su se u ponedjeljak došli podružiti sa svojim najmlađim navijačima u sklopu Fan daya na Trgu bana Josipa Jelačića.

Dino, uoči prve utakmice Lige prvaka nalazite se u dobroj formi, jeste li skautirali malo svoje protivnike, što mislite o njima?

„Stvarno se jako radujemo Ligi prvaka, napokon smo ju dočekali nakon dvije godine što ju nismo igrali pa nas to stvarno veseli. A čujte, što se tiče protivnika, gledalo sam ih i jučer, a i prošle sezone i stvarno je riječ o izvrsnoj momčadi sa top igračima i top individualcima. Mi vjerujemo u sebe, mislim da su pobjedivi i ako budemo pravi kao što smo to bili prošle sezone, uz naše navijače na tribinama, mislim da možemo do pobjede. Potući ćemo se s njima pa ćemo vidjet.“

Najjači dio Atalantine momčadi je njihov napad, osjećate li već sada neku nervozu uoči utakmice ili ste uvjereni da se možete nositi s njima?

„Nema nervoze, jedino što nikako ne možemo dočekati tu utakmicu! Evo već par dana uoči utakmice jednostavno ne mogu dočekat, svi se jako radujemo jer igrati poput igrača kao što su Iličić, Gomez i Zapata je izazov za svakog igrača. S druge strane, promatrali smo ih, vidjeli smo da ostavljaju prostora u obrani, igraju dosta visoki presing pa ako tu uspijemo neutralizirati moglo bi se nešto dobro roditi iz toga. Siguran sam da će biti dobra utakmica, napast ćemo mi njih, oni nas, pa ćemo vidjet što će biti.“

Velika pomoć mogla bi doći i sa tribina, očekuje se rasprodani Maksimir?

„Ja se stvarno nadam da će biti pun, neopisiva je radost igrati pred punim Maksimirom, prije utakmice čuti himnu Lige prvaka… Mislim da ne može bolje od toga.“

Vaše dobre igre u dresu Dinama nisu prošle nezapaženo, sve glasnije se priča o tome da biste upravo bi mogli biti novi centralni branič hrvatske nogometne reprezentacije?

„Iskreno, uopće ne razmišljam o tome. Gledam na to ako dođe – dođe, ako dobijem poziv znači da sam ga zaslužio, ako ga ne dobijem znači da nisam dovoljno dobar. Meni je bilo nevjerojatno kao navijaču doživjet to što smo bili viceprvaci svijeta, a još ako ja dođem do toga da odradim koji trening ili odigram koju utakmicu u dresu reprezentacije… Ne znam, to bi bio san. U svakom slučaju o tome sada ne razmišljam, fokusiran sam sada na treninge i utakmicu koja nam dolazi, ali ako poziv dođe Bogu hvala.“, zaključio je branič Dinama.

(foto:Pixsell)

 


Tagovi

Dinamo ZagrebFan dayMedia dayDino PerićBBB

Ostale Vijesti