REUTERS/Charles Platiau
REUTERS/Charles Platiau

Dinamu znanac Vatrenih, Osijeku bivši nogometaš, Rijeci arbitar iz Sofije

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 09.08.21. | 19:27

Nadamo se da će ova vijest nakon četvrtka otići zaboravljena, u ropotarnicu povijesti.

Dinamo sutra, od 21 sat igra utakmicu sezone. Nakon 1:1 na Maksimiru, valja pobijediti Legiju misle li Plavi dalje u playoff, koji, kako smo već i pisali, nosi Plavima između 3 i 15 milijuna eura. Manje više je sve poznato oko sutrašnjeg dvoboja, sastave ćemo, logično pričekati, no zato je tu vijest kako je klub izabrao arbitra.

Radi se o Benoitu Bastienu, iskusnom sucu koji ima međunarodnu licencu već skoro pa dvadeset godina. Hrvatski klubovi do sad nisu imali iskustva s ovim dijeliteljem pravde, no zato je tu reprezentacija. Upravo je Benoit čak šest puta slao loptu na centar našoj reprezentaciji u teškom, najtežem 6:0 porazu Vatrenih u utakmici Lige Nacija protiv Španjolske u Elcheu.

S druge strane poznati su suci i za uzvrate Konferencijske lige. U Osijeku će pravdu dijeliti Škot Don Robertson. Bivši igrač niželigaša na FIFA-inoj je listi od 2017. godine, ovo će mu biti prvi susret s nekim hrvatskim klubom.

Zanimljivije, Rijeci će suditi Donatas Rumsas. Ne samo da je sudio Osijeku prije koji dan u Sofiji, u teškom, 4:2 porazu, već je dijelio pravdu i Rijeci. Primjerice, na Rujevici je sudio utakmicu protiv Sarpsborga koju je Rijeka izgubila 1:0, a marljivi kroničari hrvatskog nogometa pamte i utakmicu Sante Colome i Lokomotive. Lokosi su u gostima slavili 3:1 , sudio je upravo Rumsas.

Kao i uvijek, kad su suci u pitanju, o njima ne želimo pisati nakon utakmica. Sretno svim našim predstavnicima.

(3.10) Legia (3.10) Dinamo (2.30)



Tagovi

SudacDinamo ZagrebLegiaHNK RijekaHibernianOsijekCSKA

Ostale Vijesti