Luka Stanzl/Pixsell
Luka Stanzl/Pixsell

Dinamovo oružje za Norvežane: Modri nisu nikad toliko golova zabijali glavom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.08.22. | 08:09

Dinamovi igrači više od trećine golova postigli su nakon ubačaja sa strane, ne pamtimo kad im je igra glavom bila tako jaki adut. Samo u jednoj utakmici, onoj u Skopju, Dinamo nije poentirao nakon ubačaja, dok je u Razgradu Perić, neočekivano, zabio nogom iako je špranca bila 'nacrtana' za gol glavom. U asistencijama prednjači Petar Bočkaj

"Velik je ulog u toj utakmici, moramo imati glavu... Protiv Norvežana ne smijemo ići na glavu, već s glavom", najavio je, nakon pobjede nad Osijekom (5:2), utakmicu protv Bodo/Glimta (srijeda, 21:00)., Dinamov trener Ante Čačić. Naravno, mislio je na ulogu psihe u toj utakmici, kako njegovi igrači ne smiju srljati, trebaju biti strpljvi i koncentrirani. Trebat će u utakmici protiv Norvežana, koja nosi Ligu prvaka, biti mudar, ali trebat će Dinamovim igračima glava i u fizičkom smislu. Kao vrlo jako, možda i najjače oružje ove sezone.

Dinamo je protiv Osijeka čak tri od pet pogodaka zabio glavom. Prvo je poentirao Bruno Petković na ubačaj Sadegha Moharramija, druga dva gola zabio je Dino Perić nakon dva centaršuta Petra Bočkaja. Čačićevi igrači već su ove sezone u 12 utakmica, uključujući i Superkup, zabili 31 gol, od toga čak 11, više od jedne trećine glavom nakon ubačaja. S lijeve li desne strane, kako kad. Dinamo je golove glavom zabijao u čak devet od tih 12 utakmica, a ako znamo da u dvije (Superkup i Bodo/Glimt) nisu Modri tresli suparničke mreže, onda je računica da samo u jednom susretu nije bilo 'koristi od glave'. Bilo je to u Skopju, u pobjedi protiv Shkupija 1:0, kad je Ademi sa šest-sedam metara zabio nogom nakon dodavanja Menala. Spomenimo i gol u Razgradu, koji je također došao nakon ubačaja u kazneni prostor, a onda je Lauritsen glavom proslijedio za Perića, koji nije zabio glavom, već sjajnim volejem.

Ademijev pogodak protiv Shkupija pronađite OVDJE.

Sve je krenulo protiv Lokomotive, bio je to gol za pobjedu 3:2. Ljubičić je ubacio iz sredine, Theophile glavom proslijedio na drugu stativu, tamo je Menalo glavom proslijedio glavom u mrežu, za potpuni preokret. Potom je izjednačujući gol protiv Shkupija u Maksimiru zabio Arijan Ademi, nakon centaršuta Moharramija s desne strane. U Koprivnici, u pobjedi 5:1, Menalo je s desne srtrane ubacio Oršiću, koji je glavom zabio, a kasnije je Oršić ubacio iz kornera, strijelac je bio Mišić. Inače, kad smo već spomenuli Moharramija, on je dosad upisao dvije aistencije svojim centaršutima, osim Ademiju protiv Shkupija, dodao je i Petkoviću u ovom zadnjem derbiju protiv Osijeka.

Ademijev gol Hajduku pronađite OVDJE (2:21)

Najviše asistencija, očekivano, ima Petar Bočkaj, koji je osim dva ,navođena' centaršuta protiv Osijeka za glavu Perića, asistirao i Špikiću u Varaždinu te Bošku Šutalu protiv Istre 1961. Po jednu asistenciju za gol glavom upisali su Dario Špikić, za Ademija protiv Hajduka, Ristovski za Drmića protiv Ludogoreca u Maksimiru, Menalo za Oršića i Oršić za Mišića u Koprivnici te Theophile za Menala protiv 'lokosa'.

Drmićev gol protiv Ludogoreca pronađite OVDJE (1:00).

Kad još tome dodamo i nekoliko prilika koje su Modri zapucali glavom, primjerice, Petković protiv Osijeka, ili Ademi čak dvaput protiv Hajduka, doista je jasno kako je igra glavom u suparničkom šesnaestercu jako Dinamovo oružje. Koje će sigurno i u srijedu koristiti Čačićevi igrači, u borbi za plus dva i plasman u skupinu Lige prvaka. Iako su s druge strane Norvežani, nismo primijetili u prvoj utakmici da je igra glavom u obrani Bodo/Glimta tipično skandinavska, sigurna i dominantna, mogli bi Modri u Maksimiru u srijedu i na taj način postići poneki pogodak. .

Dinamove golove protiv Osijeka pronađite OVDJE.

Liga prvaka, doigravanje, uzvrati

Utorak, 23. kolovoza

Viktoria Plzeň – Qarabağ (0:0)

C. zvezda – Maccabi Haifa (2:3)

Benfica – Dinamo Kijev (2:0)

Srijeda, 24. kolovoza

Dinamo Zagreb - Bodø/Glimt (0:1)

Trabzonspor – Copenhagen (1:2)

PSV – Glasgow Rangers (2:2)

Sve utakmice počinju u 21 sat, a u zagradama su rezultati prvih nadmetanja.


Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićBodo/GlimtHNLLiga prvakaShkupiNK OsijekPetar BočkajDino PerićArijan AdemiBruno PetkovićJosip Drmić

Ostale Vijesti