Dinamovci otkrili odakle im dolazi najveća opasnost: Njihova liga nije mjerilo (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 21.10.19. | 10:33

Modri su svjesni snage sutrašnjeg protivnika.

Dinamo sutra (utorak) u Harkivu od 18:55 sati igra utakmicu trećeg kola Lige prvaka protiv Šahtara. Umjesto u Donjecku, zbog ratnog stanja, 'Rudari' svoje utakmice već posljednjih pet godina igraju u Harkivu, stoga ovo neće biti ni posebna olakotna niti otegotna okolnost za domaćina.

Evo tečajeva za utakmicu Šahtar-Dinamo

Uoči leta u Ukrajinu, s novimarima je razgovarao trener Nenad Bjelica, a sve je prvo zanimalo hoće li ozlijeđeni dvojac – Ademi i Petković – biti spremni za sutrašnji okršaj.

„Sutra ćemo procijeniti jesu li u stanju pružiti sto posto na utakmici. Ukoliko ne budu u stanju, igrat će drugi igrači. Uvijek imamo pozitivan osjećaj uoči utakmice“, započeo je Osječanin na klupi zagrebačke momčadi. Potom se okrenuo sutrašnjem protivniku: „Imaju izuzetno veliku kvalitetu u ofenzivi, nekolicina je Brazilaca tu, vrlo su nepredvidljivi i talentirani. U obrani im mahom igraju Ukrajinci uglavnom, iako i tu ima nekoliko Brazilaca, njih sveukupno 13. Teško je naći toj momčadi nedostatke“.

Što se Modrih tiče, jasno je, treba biti kudikamo ofenzivniji nego u drugom kolu protiv najbolje momčadi skupine, Manchester Citya.

„Pokušat ćemo i mi biti bolji u ofenzivi nego protiv Citya, a u defanzivi probati biti stabilni i onda se imamo nečemu nadati. Dečki su pogledali utakmicu (Šahtar u prvenstvu pobijedio Kolos rezultatom 6-0, op.a.), iako ona nije neko mjerilo, dosta je slaba ta njihova liga. Ne želim umanjiti njihove pobjede – 11 utakmica, 11 pobjeda. Više se fokusiramo na utakmice koje igraju u Europi, ove i prošle sezone“, rekao je Bjelica.

Otkrio je što će Plavima biti najveći potencijalni problem u sutrašnjem ogledu.

„Izuzetno su nezgodni, brzi, hitri iz tranzicije, dobro kombiniraju kroz sredinu i imaju dobre ofenzivne bekove. Vrlo su potentna ekipa, ali vjerujem da ćemo mi biti na višem nivou nego protiv Citya i da ćemo se vratiti s pozitivnim rezultatom. Njih je City dobio lakše nego nas, jer njih su dobili 3-0, a na drugi gol nisu čekali do sudačke nadoknade kao protiv nas. Međutim, ne mogu se uspoređivati utakmice i protivnici, svaka je utakmica sama za sebe“, zaključio je trener hrvatskog prvaka.

Potom je 'govorničku poziciju' preuzeo Bruno Petković. Uvjeren je da će biti spreman za utakmicu sa Šahtarom.

„Gležanj je dobro, na raspolaganju sam treneru“, započeo je hrvatski reprezentativac. Rekao je da još nisu prostudirali protivnika, ali znaju se glavne informacije vezane za ukrajinskog prvaka: „Još nismo gledali video-analize Šahtara. Oni su odlična ekipa, pogotovo ofenzivno. Imaju 11 prvenstvenih pobjeda, ozbiljan su protivnik i suigurno da makar na papiru su oni favoriti i protiv nas – ali idemo se potući. Idemo utakmicu po utakmicu, uvijek, svaki rezultat ovisi sam za sebe. Ne trebamo previše kalkulirati, dva remija iz dvoboja s njima nam ništa ne osigurava, no idemo utakmicu po utakmicu“, dodao je napadač Modrih.

„Očekuje nas jako težak posao, Šahtar ima dobru momčad i jake individualne, ali mi ćemo dati sve od sebe i želimo pobjedu“, zaključio je Petar Stojanović, koji je nedavno proslavio 24. rođendan.

POVRATAK NA NASLOVNICU

(Foto: Pixsell)

 


Tagovi

Nenad BjelicaPetar StojanovićBruno Petković

Ostale Vijesti