Pixsell
Pixsell

Dinamova vijest u srijedu: Talentirani napadač prodan u Dunajsku Stredu

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 06.09.23. | 09:57

Potpisao je na četiri godine.

Donedavni mladi napadač hrvatskog prvaka Bartol Barišić (20) karijeru će nastaviti u DAC-u iz Dunajske Strede, klubu iz jugoistočne Slovačke osnovanom daleke 1904. godine. DAC je aktualni viceprvak Slovačke, a drugi u prvenstvu završio je tri puta u povijesti, nikada kao prvak. Jednom je osvojio Slovački i jednom Čehoslovački kup. DAC prema Transfermarktu vrijedi 11.6 milijuna eura, a u novo prvenstvo Slovačke nije ušao najbolje, osvojivši osam bodova u uvodnih šest kola. Dunajska Streda pokleknula je i u pretkolu Konferencijske lige ispavši od Dile Gori.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+) 

Barišić je Dinamovo dijete, prošao je kadetsku, juniorsku i drugu momčad, a za seniore je odigrao samo pet minuta, u 2-0 pobjedi nad Varaždinom u posljednjem kolu 'korona sezone' 2019/20. Početkom ljetnog prijelaznog roka 2022. prešao je na posudbu u Istru 1961, odigrao tri utakmice bez učinka, a krajem prijelaznog roka prešao je u Domžale u kojem je zabio sedam pogodaka u 25 nastupa.

Barišić je prošao cijele pripreme za novu sezonu pod paskom Igora Bišćana, zabio je i pogodak, no u HNL-u nije dobio priliku. S DAC-om je potpisao ugovor na četiri godine, a koju će odštetu Dinamo dobiti za svojeg bivšeg napadača u ovom trenutku nije poznato.

"Bartole, hvala na svemu i puno sreće u novom klubu!", kratko je objavio Dinamo. (nr)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Bartol BarišićDinamo ZagrebGNK DinamoDunajská Streda

Ostale Vijesti