REUTERS/Agustin Marcarian
REUTERS/Agustin Marcarian

Dinamova velika želja najavila odlazak iz kluba, no ipak neće doći u Maksimir!?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 20.10.22. | 11:08

Martin Ojeda, Argentinac koji je lani bio na korak do dolaska u Dinamo, trebao bi ovih dana odigrati zadnju utakmicu za Godoy Cruz. No, umjesto u Dinamu, završit će, čini se, u MLS-u

"Ne znam koliko utakmica mi je preostalo u Godoy Cruzu. Uživat ću u ovoj posljednjoj domaćoj utakmici protiv Patronata, zatim i zadnjoj u sezoni protiv Estudiantesa i onda ćemo vidjeti što dalje. Uvijek sam govorio da je Godoy Cruz moje mjesto na svijetu, to je klub u kojem nogometno rastao, gdje je dan za danom bio prekrasan, a naklonost navijača bila je nešto jako lijepo.", izjavio je Martin Ojeda uoči utakmice argentinskog prvenstva protiv Patronata, koju je Godoy Cruz izgubio (0:1). I svi su argentinski mediji izvijestili da se Ojeda u tom dvoboju oprostio od svojih navijača te da će se od dresa aktualnog kluba oprostiti u susretu s Estudiantesom 22. listopada u zadnjem prvenstvenom kolu.

"Sretan sam, jer je ispunjen glavni cilj, ostanak u prvoj ligi, ali sam i malo ljut, jer smo bili jako blizu plasmana za Copa Sudamericana", dodao je Argentinac, ne želeći decidirano reći da odlazi, ali to je, izgleda, sasvim neupitno.

A sjećamo se da je krilni napadač Ojeda prošle zime bio meta zagrebačkog Dinama. Modri su već dogovorili odštetu, nešto višu od pet milijuna dolara, igrač je već pakirao kofere za Zagreb, objavio dolazak i na društvenim mrežama, no, u zadnji je tren posao propao. Godoy Cruz i Racing, koji ima dio prava na Ojedu te još neki koji u Argentini imaju dio u tom transferu, povećali su apetite, podignuli zahtjeve. Ojeda prvo nije želio ostati, nekoliko dana nije trenirao s Godoy Cruzom, inzistirao je na odlasku u Dinamo, međutim, morao se pomiriti sa sudbinom.

Ipak, kroz tih godinu dana stalno se spominjao mogući Ojedin dolazak naredne zime, brojni Dinamovi navijači slali su mu i poruke i pozivali gau Zagreb, a informacija da sad odlazi iz Argentine, mnogima je opet razbukatala mašstu. No, kako sad stvari stoje, ipak Dinamo nije klub u kojemu će Ojeda nastaviti karijeru. Njegova nova postaja trebao bi biti Orlando City, klub iz američkog MLS-a. Iako mu je velika želja bio odlazak u Europu, Ojeda će, izgleda, karijeru nastaviti tek malo sjevernije, a prema neslužbenim informacijama Orlando će Godoy Cruzu platiti između sedam i osam milijuna eura odštete.

Inače, kolo prije kraja Ojeda je najbolji asistent lige (devet dodavanja za gol). (T.N.)




Tagovi

Martin OjedaGNK DinamoMLSOrlando City

Ostale Vijesti