Tomo NIčota
Tomo NIčota

Dinamova pobjeda u besmislenoj utakmici ostala u sjeni Petkovićeve ozljede

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 17.01.23. | 19:00

Više je to sličilo na vaterpolo nego na nogomet, pitanje je zašto se utakmica uopće i igrala, jer Čačić je ostao bez prvog napadača. Nije Petkovićeva ozljeda mišića izgledala bezazleno.

Dinamo je pobijedio slovenski Bravo (2:0), trebala je to biti generalka Modrih uoči nastavka sezone, utakmica u kojoj je Ante Čačić želio još jednom provjeriti čime raspolaže i uvjeriti se da je na dobrom putu. No, samo četiri dana prije utakmice s Goricom u Maksimiru, dobili smo uglavnom besmislenu utakmicu, u vaterpolskim uvjetima i ozljedu Brune Petkovića.

Kiša je padala nezaustavljivo, maksimirski teren bio je natopljen, lopta je već i prije početka susreta jedva odskakala od tla. A padalo je sve jače, uvjeti su bili sve lošiji, lokva do lokve, teško je bilo kontrolirati loptu i bilošto odigrati. Zapravo, nejasno je zašto se ta utakmica uopće i igrala, da je bila natjecateljskog, ligaškog karaktera, pitanje je bi li suda dao zeleno svjetlo. Jedva su igrači spajali dva dodavanja, a kad su to i uspjeli, lopta bi im zastala u nekoj od lokvi i pokvarila planove. Ne pamtimo da smo gledali besmisleniju pripremnu utakmicu u životu, ali, treneri su bili uporni, igralo se i dalje, nadali su se, valjda, da se nitko neće ozlijediti. No, nade im nisu uslišane, za Antu Čačića došla je loša vijest već u 24. minuti. Bruno Petković je stradao u jednom duelu, odmah se primio za mišić, sjeo na travu i pokazao da više ne može, tražio je zamjenu. I napustio teren šepajući, otišao u svlačionicu. Nije izgledalo dobro, ne bi bilo iznenađenje da se radi i o ozbiljnoj ozljedi. Nešto kasnije slična stvar i s druge strane, ozlijedio se Svetlin, napustio je i on travnjak.

Od igre smo vidjeli tek Bočkajev pokušaj i obranu Finka s jedne, te udarac Bosilja i obranu Livakovića na suprotnoj strani. O igri, dakle, ne možemo puno, ali možemo istaknuti Čačićevu prvu ideju, igru s dvojicom napadača, Petkovićem i Emrelijem, Bočkajem na lijevom, Menalom na desnom krilu. Kasnije je, naravno, mijenjao Dinamov trener igrače i pozicije. Inače, utakmica se igrala bez gledatelja, ali i bez kamera i prijenosa na klupskim kanalima, nije Čačić želio da javnost vidi neke taktičke finese. Iako, ne znamo što je sve i sam vidio. Treba reći i da u sastavu zbog lakših ozljeda nije bilo Baturine, Mišića i Špikića te već od ranije Boška Šutala i Lauritsena.

U nastavku je kiša ipak malo usporila, teren prema kraju susreta bio nešto bolji, a Bravo je prvo imalo veliku priliku. Trontelj je bio sam pred Nevistićem, ali Dinamov vratar uspio je sjajno obraniti. A onda je Dinamo ipak pronašao put do mreže, Bulat je izveo korner, Gurlica bio najviši u skoku i glavom pogodio za 1:0. A u zadnjim trenucima, nakon još jednog kornera Bulata zabio je i Štefulj za konačnih 2:0.

Dinamo - Bravo 2:0

Stadion: Maksimir. Bez gledatelja. Sudac: Goran Pečarić.

Dinamo: Livaković (od 46. Nevistić) - Ristovski (od 46. Moharrami), J.Šutalo (od 58. Gurlica) Perić (od 58. Theophile), Ljubičić (od 58. Štrefulj)- Menalo (od 46. Bulat), Ademi (od 58. Vrbančić), Ivanušec (od 58. Brkljača), Bočkaj (od 58. Rukavina)- Petković (od 28. Drmić), Emreli (od 58. Lukanić). Trener: Ante Čačić.

Bravo: Fink - Jakšić, Križan, Katinić, Španring - Selan, G.Trdin - Kurtović, Svetlin (od 37. Marjanac), Kramarić - Bosilj. (još su igrali: Orbanič, Trontelj, K.Trdin, Kavčić, Hovnik, Nsana, Porič, Kurež, Pučnik).Trener: Dejan Grabič.

Strijelci: 1:0 . Gurlica (72., Bulat), 2:0 - Štefulj (90., Bulat)



Tagovi

GNK DinamoNK BravoBruno PetkovićAnte Čačić

Ostale Vijesti