Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamov protivnik iz skupine Europske lige smijenio trenera

Vrijeme Čitanja: 1min | uto. 07.12.21. | 08:08

U slučaju Dinamovog poraza i njihove pobjede, oni će biti ti koji će dočekati proljeće u Europskoj ligi

John van den Brom više nije trener Genka, objavili su iz kluba na svojim službenim stranicama. 55-godišnji Nizozemac je na funkciji bio nešto više od godinu dana, a presudio mu je niz od sedam utakmica bez pobjede.

Najveći trag u trenerskoj karijeri ostavio je na klupi AZ Alkmaara, s tim da je ranije uspješno vodio i Anderlecht. U Genk je stigao iz Utrechta, a na klupi belgijskog prvoligaša upisao je 28 pobjeda, 11 remija i 21 poraz.

Iako su u Europi i dalje 'živi', Nizozemcu je presudila jako loša pozicija u domaćem prvenstvu. Naime, nakon 17 prvenstvenih kola Genk je skupio svega 22 boda što im je bilo dosta za 8. mjesto.

Ovog četvrtka belgijski klub na domaćem terenu dočekuje Rapid Beč. U slučaju da Genk slavi, a West Ham u Londonu svlada Dinamo, tada će zagrebački sastav biti taj koji će proljeće igrati u Konferencijskoj ligi, dok će Genk nastaviti u Europskoj ligi.

Zanimljivo, tri od četiri kluba iz Grupe H Europske lige su prije zimske pauze promijenili trenere. Rapid je već imenovao Ferdinand Feldhofer kao novog trenera, dok zasad i dalje nije poznato tko će voditi Genk i Dinamo.



Tagovi

Genk

Ostale Vijesti