Marko Lukunić/Pixsell
Marko Lukunić/Pixsell

Dinamov IO sastaje se već u petak! Je li ikome stalo do nogometa?

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 14.12.23. | 20:50

Iako je bio najavljen za početak idućeg tjedan, još jedna 'sudbonosna' rasprava o Statutu i Skupštini održat će se uoči velikog Derbija

Ne možemo, nažalost, zaboraviti 'utakmicu', koja se igra u pozadini Dinamovih partija na zelenom travnjaku. Iako je bio najavljena, doduše, neslužbeno, za početak ili utorak, početkom sljedećeg tjedna, sjednica Dinamova Izvršnog odbora odigrat će se već u petak. Sastanak je zakazan za 14 sati, tako da bi članovi ipak mogli imati nešto od vikenda, ako se požure, izbjeći će gužvu na izlazu iz grada i pohitati u svoje vikend-destinacije. Taman da stignu na nedjelji Derbi, neki će ga možda i propustiti.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jer, pitanje je, je li ikome od njih uopće stalo do nogometa, kad uoči dvoboja s Hajdukom sazivaju ovakvu sjednicu, koja će opet probuditi veliki interes javnosti i baciti u drugi plan ono što se događa na terenu. S obzirom na proturječne stavove, na sukobe unutar, dojučer istomišljenika, ne sumnjamo da će opet biti polemika i disonantnih tonova, a sve bi to moglo utjecati i na samu utakmicu s Hajdukom, koja je Dinamu važnija nego zadnjih o-ho-ho godina. Sjećamo se kad je Hajduk, koji u nedjelju stiže u Maksimir, samo nekoliko sati uoči Derbija prije pet godina smijenio predsjednika Ivana Kosa, u situaciji kad je ganjao naslov prvaka, bio je to, iz nogometnog kuta, neshvatljiv potez! Sad i Dinamo ide u sličnom smjeru, dva dana prije utakmice, kad bi svi trebali disati kao jedan, sastančit će izvršnjaci i nitko ne zna u kojem će smjeru otići taj sastanak.

Štoviše, još uvijek ne znamo je li Skupština iz rujna, samim time ni Izvršni odbor, legitimna, pričat će se ponovno o novom Statutu, ali i popunjavanju Skupštine novim članovima. Skupština je, pak, na programu 21.prosinca, što je i logično, ne 'krajca' se ni s jednom utakmicom. U ovom je trenutku nepoznato što će IO izglasati na temu Statuta, hoćemo li konačno dobiti neko rješenje ili će se nastaviti 'pravna agonija'. (T.N.)



Tagovi

GNK DinamoSkupština GNK DinamoStatut GNK Dinamo

Ostale Vijesti