Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Dinamo želi napadača Šibenika

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 11.05.21. | 08:20

Modri polako slažu momčad za sljedeću sezonu.

Dinamo je tri kola prije kraja prvenstva potvrdio titulu prvaka te se sad u Modrom taboru okreću pripremama za novu sezonu te slaganju igračke križaljke. Modri su već tokom ove sezone kupili nekolicinu igrača iz HNL koje se očekuje na početku ljetnih priprema. Na Maksimir tako na ljeto stižu iz Rijeke golman Nevistić i bek Štefulj, iz Gorice dolazi mladi reprezentativac Špikić, dok iz Šibenika stiže kapetan Marko Bulat.

No, rubrika dolasci na tome zasigurno neće stati. U klub se po svemu sudeći vraćaju bek Francois Moubandje, koji odrađuje odličnu sezonu u turskoj Alanyasporu te Amer Gojak, kojeg kako stvari stoje Torino neće otkupiti, a o tome smo pisali zimus. Iz Istre se vraća branič Šutalo, dok se još ne zna sudbina Marka Đire, Edina Julardžije te Nevena Đuraseka. Također, postoji plejada mladih igrača koji bi trebali odraditi ljetne pripreme pa se možda netko od njih izbori za ostanak na Maksimiru, dok se za većinu očekuje odlazak na posudbe.

Prema informacijama Sportskih novosti, Dinamo planira otkupiti Josipa Mišića iz lisabonskog Sportinga, ali će pokušati malo sniziti prethodno dogovorenu cijenu od dva milijuna eura.

Isti list danas je izbacio informaciju kako su Modri opasno zagrizli za napadača Šibenika 23-godišnjeg Denija Jurića, koji ulazi u zadnju godinu ugovora. Navodno je interes Dinama ogroman, a to bi samo moglo značiti da bi ga u narednih mjesec-dva trebali vidjeti na Maksimiru. Jurić igra odličnu sezonu u dresu kluba sa Šubićevca, u 29 utakmica zabio je 11 golova, što je sasvim solidna statistika pa i ne čudi što ga se povezivalo s Osijekom, a sad i s Dinamom. U Modrom taboru ga vide kao idealnu zamjenu za Petkovića, za kojeg se nadaju da bi mogao ostati. No ukoliko dođe dobra ponuda u klubu mu ne bi trebali raditi probleme.

Ista situacija je i s Mislavom Oršićem, a najbliži odlasku s Maksimira je Dominik Livaković, koji je na meti Milana, Porta, Ajaxa…, a s obzirom da ide na Euro kao prvi vratar reprezentacije gotovo sa sigurnosti se može reći da ga sljedeće sezone nećemo gledati na travnjacima HNL-a.


Tagovi

Deni Jurić

Ostale Vijesti