Stoyan Nenov/Reuters
Stoyan Nenov/Reuters

Dinamo želi Ganca iz Ludogoreca, ali Bugari ga ne žele prodati prije ljeta!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 12.02.23. | 17:50

Bernard Tekpetey krilni je napadač bugarskog prvaka, zanimljiv je Modrima, ali pitanje je što Dinamo može napraviti do kraja prijelaznog roka i može li platiti koliko Ludogorec traži za važnog igrača u borbi za naslov. Tekpetey je zabio Dinamu prošlog ljeta

Ganski portal Sports World Ghana ekskluzivno je donio infomaciju da su Dinamo i Šahtar Donjeck u utrci za ganskog krilnog napadača Bernarda Tekpeteyja! Riječ je o igraču kojega su Modri dobro upoznali početkom sezone kad im je zabio pogodak u kvalifikacijama Lige prvaka u Dinamovoj pobjedi (2:1) u Razgradu. Tekepetey je radio Dinamu puno problema, igrao je u toj utakmici na lijevom krilu, iako se, u origininalu, najbolje snalazi na desnoj strani. Spomenuti portal piše i da je Dinamo ponudi pet milijuna eura za njega, što ipak zvuči puno, s obzirom na aktualne financijske gabarite u Maksimiru, no, prema informacijama Germanijaka, Tekpetey je doista na radaru hrvatskog prvaka i o njemu se u klubu uistinu razmišlja. No, teško da će Dinamo uspjeti realizirati posao do kraja prijelaznog roka koji u HNL-u završava 15. veljače.

Naime, Tekpetey je jedan od glavnih igrača bugarskog prvaka, koji se ove sezone teže no što je navikao bori za naslov. Ludogorec je trenutno drugi na ljestvici s bodom manje od CSKA iz Sofije, a Ganac je vrlo bitan igrač u momčadi Ante Šimundže i prema vijestima koje smo dobili iz Bugarske, Ludogorec je već ove zime odbijao ponude Trabzonspora i Bologne, također je vrlo zainteresiran bio Šahtar. Međutim, u Turskoj i Italiji završio je prijelazni rok pa su i shodno tome u igri ostalo još samo Šahtar i Dinamo, međutim, Ludogorecom je plan A zadržati Tekpeteyja do ljeta, kad ulazi u zadnju godinu ugovora. Jedino ako će sam igrač inizistirati na odlasku, ako ga bude nemoguće zadržati, onda će Ludogorec pristati na prodaju. No, zasad to tako ne izgleda, u petak je odigrao 90 minuta u pobjedi protiv Slavije, bio je asistent.

Ukupno je ove sezone zabio 10 pogodaka uz osam asitencija u svim natjecanjima, a u Ludogorec je stigao u ljeto 2021. iz Schalkea za 900 tisuća eura. Sad mu je vrijednost na Transfermarktu 3,2 milijuna, a bugarski prvak sigurno ga ne misli pustiti za mali iznos, tih pet milijuna eura jest logična želja Ludogoreca, No, je li to stvarno i iznos koji bi Dinamo bio spreman platiti, drugo je pitanje. Možda će Tekpetey biti dostupniji na ljeto, s obzirom na trajanje ugovora. Inače, radi se o niskom (172 cm), brzom krilu, ima 25 godina, za reprezentaciju Gane odigrao je dvije utakmice, još 2017. godine. No, sama činjenica da u Maksimiru razmišljaju o njemu, bez obzira hoće li na kraju doći u Zagreb, govori o tome da je Dinamo u potrazi za krilnim napadačem, nakon što je Čačić odlučio pustiti Mahira Emrelija u Tursku. Iako još ima Špikića, Menala, Bočkaja, Rukavinu pa i Ivanušeca, Čačić, čini se, ipak razmišlja pojačati i taj dio momčadi. Što će od svega biti, vidjet ćemo u iduća tri dana.



Tagovi

Bernard TekpeteyGNK DinamoLudogorecHNLAnte ČačićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti