Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo zabio tri pogotka u pet minuta i sigurnom pobjedom zaključio rovinjske pripreme (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 19.01.22. | 16:13

Slavo prvo poluvrijeme i odličan nastavak utakmice.

Dinamo je pripreme u Rovinju zaključio s maksimalnim učinkom protiv slovenskih prvoligaša. Nakon što su pali trećeplasirana Olimpija (2:0) i drugi Koper (4:2), hrvatski prvak zaključio je rovinjske pripreme s 3:0 pobjedom nad Domžalama, šestom momčadi slovenske Prve lige.

Nakon slabijeg prvog dijela, u kojem smo vidjeli po jednu dobru priliku na obje strane, Dinamo je u nastavak ušao puno angažiranije i na krilima dvostrukog strijelca Denija Jurića te majstorskim pogotkom Marka Tolića, u razmaku od 57. do 62. minute, stigao do zaslužene pobjede.

Iako je za nedjelju (23. siječnja) dogovorena generalka na Maksimiru protiv Sturma iz Graza, Željko Kopić u posljednjoj utakmici na pripremama u Rovinju na teren je poslao nominalno najjaču postavu, s izuzetkom Brune Petkovića koji je dobio poštedu, a na poziciji desnog beka prednost ispred defenzivnijeg Stefana Ristovskog dobio je ofenzivniji Dario Špikić.

Dinamo (3-4-1-2): Livaković – Theophile, Šutalo, Franjić – Špikić, Ademi, Mišić, Bočkaj – Ivanušec – Oršić, Andrić

U kadru Domžala najzvučnije ime svakako je bio bivši igrač Zagreba i Hajduka, Senijad Ibričić. Iako s 36 na leđima, desetka Domžala igrač je oko kojega se sve vrti u igri slovenskog predstavnika. I dalje ima potez, spuštao se duboko u svoju polovicu po loptu, proigravao suigrače iz svih pozicija, rijetko griješio u dodavanjima…

U prvih 11 Domžala zaigrao je i bivši igrač Dinama Alen Jurilj koji je u Domžale stigao prošlog ljeta iz Širokog Brijega.

Domžale (4-2-3-1): Mihelak – Očemoć, Klemenčič, Karič, Strajnar – Pišek, Markuš – Jakupović, Ibričić, Jurilj – Vuk

Dinamo je odigrao prilično slabih prvih 45 minuta. Za razliku od prethodne dvije utakmice, momčad Željka Kopića češće je preskakala igru tražeći dugim loptama Komnena Andrića. Kod Dinama najraspoloženiji je bio Luka Ivanušec koji je pred kraj poluvremena kreirao najveću šansu Plavih. Primio je loptu u suparničkom kaznenom prostoru nakon dodavanja Kevnia Teophilea, pucao je neometan iskosa i gromovitim udarcem uzdrmao gredu Mihelakovog gola.

Ivanušec je u još dva navrata opasno zaprijetio s distance, ali je jednom lopta otišla kraj gola, a drugi put točno u ruke slovenskog vratara.

Raspoložen je bio i Arijan Ademi koji se često ubacivao u posljednju trećinu polovice slovenskog sastava, u nekoliko navrata bokove su probili Špikić i Bočkaj, a prilike su imale i 'gosti'. Posebno opasna bila je ona u 15. minuti, kada se Benjamin Markuš našao sam na sedam metara od Livakovićevog gola, no hrvatska 'jedinica' sjajno brani nogom i sprječava prednost slovenske momčadi.

Kopić je u nastavak, po ustaljenom receptu, poslao potpuno novi sastav: Zagorac – Ristovski, Lauritsen, Dilaver – Moharrami, Gojak, Bulat, Baturina, Štefulj – Tolić – Jurić.

Dinamo je u drugi dio ušao puno aktivnije. Kombinirali su Plavi pretežito po desnoj strani, pokušavali su jako dobri Makro Bulat i Amer Gojak. Dinamo je igrao s visokim presingom, a takav stil isplatio im se u periodu od 57. do 62. minute kada je hrvatski prvak zabio čak tri pogotka.

Prvi gol je pao nakon što je raspoloženi Martin Baturina opalio s distance, Mihalek mu je teškom mukom obranio udarac, no lopta se odbila do Denija Jurića kojem nije bio problem iz blizine pogoditi za vodstvo Dinama. Tri minute kasnije, Marko Tolić presjekao je dodavanje Domžala, lažnjakom izbacio Janeza Pišeka iz ravnoteže i rutinski matirao Mihaleka za 2:0 vodstvo Dinama. Prava Tolićeva majstorija.

Treći gol pao je nakon što je igrač Domžala neoprezno poslao loptu u for Deniju Juriću, australski napadač hrvatskih korijena sjurio se na gol Domžala i rutinski pogodio za svoj drugi pogodak na utakmici i treći na pripremama.

Dinamo je do kraja utakmice igrao strpljivo, Plavi više nisu preskakali igru, igralo se po travi, od noge do noge, tek povremeno smo vidjeli pokoju dijagonalu. Dinamo je imao još dvije poluprilike, probali su Tolić i Baturina, ali se rezultat nije mijenjao.

Plavi ostaju u Rovinju do subote kada se vraćaju u Zagreb, a generalku pred nastavak sezone, odigrat će u nedjelju (23. siječnja) na Maksimiru protiv Sturma iz Graza s početkom u 14 sati.

Rovinj, prijateljska utakmica 19. siječnja

Dinamo – Domžale 3:0 (Jurić 57', 62', Tolić 60')

Dinamo: Livaković – Theophile, Šutalo, Franjić – Špikić, Ademi, Mišić, Bočkaj – Ivanušec – Oršić, Andrić (u nastavku: Zagorac – Ristovski, Lauritsen, Dilaver – Moharrami, Gojak, Bulat, Baturina, Štefulj – Tolić – Jurić)

Snimka utakmice:



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoPrva HNL

Ostale Vijesti