Srecko Niketic/PIXSEL
Srecko Niketic/PIXSEL

Dinamo vraća dva igrača s posudbe iz 1. HNL, devetka Istre 1961 na izlaznim vratima

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 21.12.21. | 09:10

Očito u Maksimirskoj 128 nisu zadovoljni koliko su i kako igrali…

Reći će mnogi kako HNL nikad nije bio bolji, baš kao što će mnogi reći da Dinamo dugo godina unazad nije bio ovako loš. Ipak, i taj 'loš' Dinamo danas je vodeća momčad prvenstva, kalendarsku 2021. godinu zaključili su pobjedom protiv Hrvatskog dragovoljca te sad puno opuštenije mogu svojim obiteljima gdje će napuniti baterije uoči – već sad možemo reći – jako uzbudljivog proljeća.

Dinamo je godinu okončao kao vodeća momčad HNL-a. Osim toga, izborili su europsko proljeće, a sve ono što su napravili prije manje od godinu dana djeluje kao daleka povijest. A nije. Bila je ovo jedna fantastična godina za sve ljubitelje Plavih. Osim rezultatskih uspjeha, od kojih je najveći kiks onaj težak poraz od Sheriffa koji su kasnije dokazali i u grupnoj fazi Lige prvaka da su ozbiljna momčad, Dinamo je napunio blagajnu prodavši igrače poput Jakića, Majera i Gavranovića. Zaradilo se, a rezultat nije patio. U redu, možda Plavi nisu bili dominantni kao godina ranije, ali opet, oni su sve (ili većinu) ciljeva ostvarili.

To da Plavi imaju najširi kadar u Hrvatskoj nije nikakva novost. Samo po posudbama u drugim klubovima iz 1. HNL imaju nešto manje od 10 igrača, dok je ukupan broj posuđenih po drugim ligama puno veći. Dvojac koji je ostao u 1. HNL te su Zagreb zamijenili Pulom su lijevi bek Damjan Daničić i središnji veznjak Robbie Burton. Oni su iz Dinama došli na jednogodišnje posudbe, dok je Branko Đukić također iz Dinama u Pulu trajno preselio. Iako se ispočetka vjerovalo kako će Garcia u njima imati velike saveznike, s vremenom se ispostavilo da Španjolac rođen u Urugvaju ima drugačije planove.

Velšanin je imao strašnih problema s ozljedama, dok je Daničić kraj veoma dobrog Luke Marina u potpunosti pao u drugi plan. Iz Dinama nisu zadovoljni njihovim minutažama pa se tako ovog siječnja očekuje njihov povratak u Dinamo. Neće Kopić, ili tkogod već bude taj koji će povesti momčad na pripreme, u njima imati uzdanice za nastavak sezone, ali su iz kluba odučili vratiti ih iz Pule, gdje ne igraju, kako bi ih proslijedili tamo gdje će njihova uloga biti puno značajnija.

Podsjetimo, na početku sezone Burton je htio pod svaku cijenu vratiti se na Otok. Navodno je vagao između dvije ponude iz Championshipa, klubovi koji su se spominjali bili su Blackburn i Swansea, ali na kraju su iz kluba procijenili da bi za njega bilo bolje da, protiv svoje volje, ostane u HNL-u.

Nakon što u prethodno navedena dva kluba nije mogao dobiti garancije da će igrati koliko su iz Dinama vjerovali da mora, Burton se okrenuo drugim opcijama. Opet su one bile vezane uz Otok, a klub u kojem je trebao biti na jednogodišnjoj posudbi postao je Portsmouth. Ipak, iz maksimirskog kluba su procijenili da League One nije dovoljno kvalitetan rang natjecanja za njihovog veznjaka pa su ga uputili prema Puli.

Nije se Burton naigrao na Aldo Drosini. Svega 16 minuta gostujućem porazu od Šibenika krajem kolovoza, nakon čega je zbog problema s ligamentima koljena u potpunosti ostao po strani.

Burton bi se mogao tako vratiti u Zagreb, 'izliječiti se do kraja' i onda na kraju završiti tamo gdje je htio. Sigurno je da će bivši kapetan mlađih uzrasta Arsenala i igrač s Dinamom u svojem CV-u lako pronaći novi klub…

Osim njega, u Dinamo se, po istom modelu 'vrati pa proslijedi' vraća i Damjan Daničić. Mladi reprezentativac Srbije je u Dinamo došao iz Voždovca prije gotovo dvije godine. Ove je sezone u Puli trebao postati standardni prvotimac, ali mu je Luka Marin 'ukrao' minute.

Iz Pule dolaze vijesti kako bi se ove zime svlačionica mogla poprilično raščistiti. Naime, nezadovoljan svojim statusom i minutažom je i Miroslav Iličić, napadač kojeg su iz Pule vrebali još dok je nosio dres Orijenta 1919, da bi onda u klub došao nakon što je prošlu sezonu proveo u Slaven Belupu.

Devetka Istre 1961 je pala u drugi plan, Dion Drena Beljo je prva napadačka opcija Istre 1961, a da dionice Miroslava Iličića ne kotiraju dobro vidjelo se i u posljednjoj utakmici kad je Garcia odlučio ostaviti Belju na klupi, ali je na mjestu centralnog napadača započeo nominalno ofenzivni veznjak Robert Mišković.


Tagovi

Damjan DaničićBurtonRobbie BurtonMiroslav IličićIstra 1961posudbaGermanijak transferinogometni transferitransferi

Ostale Vijesti