Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo smjenjuje Bandića, naslijedit će ga sin poznatog igrača Modrih iz ’70-ih

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.06.22. | 08:42

Butina nakon nepunih šest mjeseci snimanja situacije povlači prve poteze

Šef škole najtrofejnijeg hrvatskog kluba Tomislav Butina odlučio je povući odlučne poteze, pa tako Jozo Bandić (58), najdugovječniji trener u Dinamovoj omladinskoj školi, nakon 18 godina ostaje bez posla! Kako saznaju Sportske novostri, Bandićev je ‘krimen’ što su junior drugu sezonu zaredom ostali bez naslova prvaka, a ove sezone i bez Kupa, no općenito se igrači iz te generacije ne razvijaju kako je bilo planirano, koliko god su mnogi participirali u Dinamu II ili čak prvoj momčadi.

Bandićevi junior su završili drugi u HNL-u iza Hajduka, a u finalu Hrvatskog nogometnog kupa u Dugopolju izgubili nakon lošijeg izvođenja 11-eraca od Varaždina (u polufinalu su izbacili Hajduk na Poljudu), no posebno je u oči upala bahatost pojedinaca koji su izvodili ‘panenke’. Isto se ponovilo i nižim kategorijama. Svi koji znaju kako funkcioniraju stvari u Dinamu svjesni su da su to bile kapi koje su prelile čašu strpljenja…

Jozo Bandić je, inače, vojnik kluba, od milja zovu “najtrofejniji Dinamov trener”, što činjenično stoji, jer teško se sjetiti kad je prije ove sezone ijednu okončao bez nekog naslova, ali uglavnom je vodio najtalentiraniju Dinamovu djecu. Recimo, lani je s kadetima bio prvak, a onda preuzeo juniore i s njima osvojio Kup, što su prošle sezone bili i jedini Dinamovi pokali na nacionalnoj razini u sve tri kategorije. Bio je jedno kratko vrijeme i službeno šef škole jer je imao potrebnu licencu, iako nikad nije bio direktorski tip, već uvijek u trenirci, uz teren. No, to što Bandić, inače bratić pokojnog zagrebačkog gradonačelnika, ove godine nije ništa osvojio, vjerojatno je bio samo povod, razlozi su zasigurno širi, Tomislav Butina sam će objasniti kako tu promjenu kad ona bude i službena. Kao i koji su ciljevi omladinske škole u idućem razdoblju...

Bandić neće ostati na cesti, Dinamo se brine za svoje vjerne ljude, pa će ga klub prebaciti u skaute, naravno, ako tu ponudu prihvati. Ionako ima u malom prstu mapu talenata širom Hrvatske te Bosne i Hercegovine. A prvi kandidat za klupu juniora, najužareniju klupu u Dinamovoj školi, jer nosi Ligu prvaka, prema Sportskikm novostima je Ivan Senzen, sin nekadašnjeg Dinamova igrača Ivice. Nije mlađi Senzen novo ime u Maksimiru, ima već iskustva u školi, ranije je vodio i Dinamove pionire, a otišao je s klupe prošlog ljeta nakon jedne od neuspješnijih sezona u toj kategoriji, Dinamo je već na početku sezone ostao daleko od naslova, nije osvojio niti Kup. No, očito mu to nisu previše zamjerili, uostalom, s Tomislavom Butinom već je surađivao na Bliskom Istoku i šef Dinamove škole vjeruje u njegove mogućnosti.

Ostaje za vidjeti hoće li biti još promjena. Pionire je, baš nakon lanjskog posrtaja, Dino Julardžija vratio na vrh, osvojili su naslov uz gol-razliku 100:10(!), a jedini su uzeli i Kup, generalno, samo su pioniri uzeli dvostruku krunu, uključujući i seniore. Kadete je, pak, Andrej Mioković doveo do naslova prvaka, a to je već tradicija u toj kategoriji.

Izgled i rad škole idućih godina jedno je od najvažnijih pitanja u Dinamu trenutno, svima je jasno da dominacija više nije kakva je bila u bliskoj prošlosti, kako su i drugi klubovi pojačali rad s mladima i skauting, Dinamo više nije klincima jedini izbor, činjenica je i da Modri više nemaju toliko mladih igrača koji konkuriraju za prvu momčad... Sve su to teme o kojima se u Dinamu zadnjih dana intenzivno bave, a pred Butinom su neke važne odluke, u kojem će smjeru krenuti “najbolja škola na ovim prostorima”.

Cijeli tekst pročitajte OVDJE. (G)


Tagovi

GNK DinamoDinamo ZagrebJuniorijuniori dinamaTomislav Butina

Ostale Vijesti