Dinamo se ispucao na Rijeci, pet komada u mreži Prskala (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 10.11.19. | 19:15

Rijeka ni kriva ni dužna platila nagomilani bijes Dinama od srijede.

Dinamo je vjerojatni derbi kola učinio takvim da to ne bude, i demonstracijom moći uvjerljivo svladao Rijeku na Rujevici s 5:0.

Modri su unutar 12 minuta u prvom poluvremenu s četiri gola potpuno dotukli domaćine. U 14. za vodstvo je zabio Luka Ivanušec. Mladi Dinamovac pucao je s ruba šesnaesterca, udarac je blokiran, ali mu se sretno odbila lopta natrag, nakon čega je ''prodao'' jedan lažnjak i ljevicom svladao Prskala.

0:2 je već u 18. minuti. Dani Olmo osvojio je dosta prostora, dao desno za Damiana Kadziora, a Poljak svojom slabijom, desnom nogom, odlično upošljava Oršića na desnoj stativi koji pomalo akrobatskim udarcem povećava vodstvo.

U 20. minuti svjedočili smo odličnoj akciji Petra Stojanovića, koji je po svojoj desnoj strani odigrao dva dupla pasa, prvo s Olmom pa s Petkovićem, koji ga je odlično izbacio u stopostotnu priliku pred Prskalom, koju Slovenac hladnokrvno pretvara u pogodak rutinskim potkopavanjem.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/2Bab" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

26. minuta donosi novi pogodak. Petković je odlično, praktički s bekovske pozicije lijevom nogom uposlio Oršića u praznom prostoru koji, izbjegavši ofsajd zamku, istrčava sam pred Prskala, obilazi ga i lagano poentira.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/VjEZ" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Mogla je Rijeka još koji put vaditi loptu iz mreže, s obzirom da su Moro i Petković pogađali okvir gola, a da je igrač utakmice Oršić zapucao jednu veoma izglednu situaciju kada je lopta prošla tik kraj Rijekinog gola.

0:5 je došlo u 70. minuti. S desne je strane centrirao Stojanović, a potpuno nečuvani Oršić na drugoj stativi postiže svoj hattrick.

Do kraja se uglavnom igralo statično i bez previše stremljenja ka protivničkom golu s obje strane. Dinamo je ovom pobjedom dao do znanja da je psihički prebrodio utakmicu od srijede, te na najbolji mogući način prikazao raskoš talenta svojih vedeta.

Čudna je igra sudbine da je autor tri gola večeras bio Oršić, igrač kojeg se Rijeka svojedobno odrekla jer ga nije vidjela kao dovoljno dobrog.

Modri su na 34 boda iz 14 utakmica, a Rijeka na 22 iz isto toliko.

(foto: Pixsell)


Tagovi

RijekaDinamo ZagrebHNLMislav OršićPetar StojanovićLuka Ivanušec

Ostale Vijesti