Shkupi
Shkupi

Dinamo saznao suparnika u drugom pretkolu, Gibraltarci zamalo nadoknadili 0:3 (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 12.07.22. | 19:38

Prva utakmica drugog pretkola igra se 19. srpnja na Maksimiru, a uzvrat 26. ili 27. srpnja u Skopju

Nakon što je Shkupi u prvoj utakmici odigranoj prije tjedan dana u Skopju s 3:0 nadvisio Lincoln Red Impse, činilo se kako momčad Goce Sedloskog u Gibraltaru očekuje tek puko odrađivanje posla i matematička potvrda prolaska u drugo pretkolo u kojem ih čeka Dinamo. No, napadač domaćina Juan Pena zabio je u 32. za 1:0 vodstvo Impsa (VIDEO), a Lee Casciaro je dvadesetak minuta prije kraja utakmice udvostručio prednost svoje momčadi (VIDEO).

Do kraja dvoboja Lincoln je pokušao zabiti treći pogodak i izboriti produžetke. Okupirali su i opsjedali gol kapetana gostiju Kristijana Naumovskog, ali su nešto Shkupijev vratar, a nešto obrana gostujućeg sastava izdržali sve nalete Gibraltaraca (Sedloski je čak u sudačkoj nadoknadi napadača Danfu zamijenio braničem Bajramijem) i izboriti svoj tek drugi euro-prolazak u povijesti, nakon što su u prošloj sezoni s ukupnih 3:1 izbacili predstavnika Kosova Llapi i izborili drugo pretkolo Konferencijske lige.

Goce Sedloski je na teren poslao sljedeću momčad u 4-3-3 formaciji:

Naumovski - Brdarovski, Dzelil, Faustin, Shejl - Putta, Zlatkov (od 46. Trapanovski), Alvarez - Cephas (od 66. Kalanoski), Adetunji, Danfa (od 90. Bajrami).

U sastavu nije bilo braniča Gagija Margvelashvilija koji je u prvoj utakmici zaradio crveni karton, a momčad Goce Sedloskog i danas je igrala prilično grubo. Brdarovski, Faustin, Shejl, Alvarez, Cephas, Danfa, čak šest igrača gostiju zaradilo je žute kartone. No, Dinamu ta informacija ne znači puno budući da će svi igrači imati pravo nastupa u utorak...

Prema tome, Dinamo će igrati protiv prvaka Sjeverne Makedonije. S prolazom Plavi će osigurati europsku jesen najmanje u Konferencijskoj ligi, a iako u nogometu, što se pokazalo i danas, ništa nije sigurno, zaista je teško za povjerovati da će momčad Ante Čačića ispasti od kluba koji je zamalo ispao od prvaka Gibraltara...

Što se, pak, ostalih utakmica današnjeg programa Lige prvaka tiče, napomenimo kako je prvak Azerbajdžana Karabag razbio prvaka Poljske Lech s čak 5:1 i s ukupnih 5:2 prošao u drugi krug. Gosti su poveli, a Karabag je preokrenuo do kraja poluvremena pogocima Kadyja i - Filipa Ozobića. Na drugoj strani, svih 90 minuta za Lech odigrao je Antonio Milić te je u 56. minuti zaradio žuti karton.

Prvak Latvije RFS nadoknadio je 0:1 rezultat iz prve utakmice protiv HJK-a, slavili su s 2:1, ali je u drugi krug prošao HJK nakon boljeg raspucavanja jedanaesteraca. Kapetansku traku kod domaćina nosio je bivši igrač Intera, Osijeka i Splita Tomislav Šarić, u 102. minuti je zaradio žuti karton, realizirao je drugi jedanaesterac prilikom raspucavanja, ali je u idućoj seriji promašio njegov suigrač Stefan Panić i tako gurnuo Fince u iduću rundu kvalifikacija.

1. pretkolo Lige prvaka, utorak:

RFS (Lat) - HJK (Fin) 2:1 (0:1) - HJK prošao na penale

Lincoln Red Imps (Gib) - Shkupi (Mak) 2:0 (0:3)

Karabag (Aze) - Lech (Polj) 5:1 (0:1)

Žalgiris (Lit) - Ballkani (Kos) - u tijeku

Šerif (Mold) - Zrinjski (BiH) 1:0 (0:0)

Hibernians (Mlt) - Shamrock Rovers (Irs) 0:0 (0:3)

Klaksvik (FO) - Bodo/Glimt (Nor) - odgođeno za 13. srpnja (0:3)

Tirana (Alb) - Dudelange (Luk) 1:2 (0:1)

Sutjeska (CG) - Ludogorec (Bug) 0:1 (0:2)

Vikingur (Isl) - Malmo (Šve) 2:3 (2:3) - u tijeku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno 18+

(N.R.)


Tagovi

ShkupiLincoln Red ImpsGoce SedloskiDinamo ZagrebGNK DinamoLiga prvakaKvalifikacije za Ligu prvaka

Ostale Vijesti