Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo s tri pogotka u produžecima preokrenuo Goricu i plasirao se u finale Hrvatskog kupa

Vrijeme Čitanja: 4min | sri. 28.04.21. | 20:26

Plavi su ostali u igri za oba trofeja, a utakmicu je prelomio crveni karton Keite u 49. minuti.

Nogometaši Dinama pobijedili su Goricu u polufinalu Hrvatskog kupa rezultatom 4:1. Goste je u vodstvo doveo Špikić (3'), dok su za domaćina precizni bili Mišić (46'), Jakić (100'), Majer (110') i Ademi (119')

Bio je to start iz snova za Goricu. Već u trećoj minuti gosti su došli do vodstva, a strijelac je bio Dario Špikić. Babec ga je uposlio lijepom dubinksom loptom, Špikić je bio na lijevoj strani 16-erca u 'sendviču' između Ristovskog i Theophile-Catherina, ali nekadašnji/budući igrač Dinama reagira majstorski te u maniri legendarnog Brazilca Ronalda špicom šalje loptu u mrežu kraj Zagorca – 0:1

Za Sinišu Orešćanina i njegovu momčad utakmica nije mogla bolje početi, a nakon zabijenog pogotka gosti su se praktički u potpunosti fokusirali na obranu te su svoje šanse tražili preko kontranapada u kojima je glavnu riječ trebao imati Matar.

Dinamo je bio nešto bolji u prvih 45 minuta. Imali su posjed, zaprijetili su u nekoliko navrata, ali sve njihove pokušaje zaustavio je Banić.

U 18. minuti je iz voleja tukao Mišić, ali zanimljivo je kako su gosti imali prvu pravu priliku na utakmici nakon pogotka s kojim su došli do prednosti.

Igrala se 34. minuta, Hamad je prvo ukrao loptu Čabraji, zatim 'povaljao' Mišića, ali iako je na povratnoj lopti imao Babeca, reprezentativac Iraka odlučio je sam završiti akciju, a to se nije pokazalo dobrom odlukom buduću da se mreža u konačnici ipak nije zatresla.

Nakon toga uslijedilo je malo zatišje, a do kraja poluvremena valja istaknuti samo jedan dobra pokušaj glavom Lauritsena iz 41. minute nakon centašuta Mišića.

Nastavak utakmice krenuno je i više nego uzbudljivo.

Josip Mišić u 46. minuti vraća Dinamo u igru. Povratnom loptom uposlio ga je Kastrati, a Vinkovčanin fenomenalno tuče s 20-ak metara i šalje loptu u rašlje. Banić je u ovoj situaciji bio potpuno nemoćan – 1:1


Dvije minute nakon što su primili pogodak, nogometaši Gorice morali su se suočiti s novim problemima. Drugi žuti karton zaradio je Keita pa su tako gosti gotovo pa cijelo drugo poluvrijeme imali igrača manje na terenu.

Domaćin je nakon toga bacio sve karte u napad te se praktički cijelo drugo poluvrijeme odvijalo na polovici Gorice.

Oršić je prijetio u 62. i 68. minuti, ali sve je to bila uvertira za ono što smo vidjeli u 69. minuti. Oršić je bio u situaciji jedan na jedan s Baniće, mogao je, a pokazat će se i trebao sam završiti ovu priliku, jer Oršić se odlučio na dodavanje prema Majeru koji je trebao samo gurnuti loptu u praznu mrežu, ali budući da je imao igrača na leđima, to mu nije pošlo za nogom.

U 72. minuti domaćin je imao novu veliku priliku. S lijeve strane ubacio je Čabraja, ali udarac Kastratija iz izvrsne situacije odlazi visoko preko gola.

Do kraja regularnog dijela utakmice još je jednu dobru priliku zapucao Hamad u 84. minuti, dok nogometaši Dinama uz sve silne napore nisu uspjeli doći do pogotka koji bi im osigurao utakmicu protiv Istre 1961.

Gosti su se uspjeli obraniti pa se tako utakmica nastavila u produžecima.

Dinamo je očekivano nastavio plast mrežu oko gola Gorice koji je kako je vrijeme prolazilo sve više kopnio sa snagom.

Nizale su se prilike, a potez utakmice vidjeli smo u 100. minuti.

Kastrati je povratnom loptom pronašao Jakića koji silovito puca s oko 25 metara i zabija pogodak koji je, ispostvavit će se kasnije, odveo Dinamo u finale Hrvatskog kupa – 2:1

U 106. minuti dobru je priliku zapucao Atiemwen, a nakon što je Dinamo došao do prednosti, malo su sakrili loptu gostima koji su se bili primorani otvoriti kako bi pokušali doći do izjednačenja.

Kako se Gorica otvorila, tako je prostora za kontranapade gostiju bilo sve više, a to se najbolje vidjelo u 110. minuti.

Jednu 'ničiju loptu' uzeo je Hajrović, on potom dodaje do Majera, otvara mu prostor kretnjom u prazan prostor, a Majer udarcem sa 16 metara zabija svoj prvi, a Dinamov treći pogodak na utakmici te na taj način stavlja točku na i – 3:1

Nogometaši Gorice su nakon tog pogotka praktički samo čekali da utakmica završi, a njihov energetski pad iskoristio je Arijan Ademi u 119. minuti.

Kapetan Dinama je vukao loptu od centra pa sve do 16-erca, precizno gađao, a u konačnici i pogodio za veliko slavlje svih na Maksimiru – 4:1

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao pa su tako nogometaši Dinama ostali u borbi za dvostruku krunu na kraju sezone.

Finale Hrvatskog kupa, u kojem će snage odmjeriti Dinamo i Istra 1961, igra se 19. svibnja u Velikoj Gorici.


Tagovi

Dinamo ZagrebHNK GoricaHrvatski nogometni kupKupArijan AdemiLovro MajerDario ŠpikićJosip MišićKristijan Jakić

Ostale Vijesti