Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Dinamo pronašao put u gustoj velikogoričkoj magli i iz nje izašao s tri boda (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 17:06

Utakmica se igrala na rubu regularnosti.

Sjeverna, središnja i istočna Hrvatsku cijelu su subotu bili obavijeni gustom maglom. I dok se u Zagrebu nakon podneva ista malo rasplinula, a na nebu je zasjalo sunce, magla u Velikoj Gorici je bila toliko gusta da se iz novinarske lože jedva vidjela prvo četvrtina, a onda i petina terena. Upalili smo na mobitelu MaxTv ToGo, no nije pretjerano pomoglo. Na ekranu se tek iz određenih kutova nešto konkretno vidjelo stoga je i pisanje ovog izvještaja bilo prilično izazovno.

U navratima magla je bila toliko gusta da nam nije preostalo ništa doli slušati bubnjeve Gorica Good Boysa i navijanje Bad Blue Boysa koji se pak, sa suprotne tribine nisu niti vidjeli…

U toj utakmici za koju je rubno reći da je bila na rubu regularnosti, bolje su se snašli gosti koji su pogocima Brune Petkovića iz plenala u 30. i Komnena Andrića iz ijgre u 37. došli do 2:0 pobjede i skoka na vrh ljestvice na kojoj su sada bodovno izjednačeni s Rijekom i Osijekom uz bolju gol-razliku i utakmicu manje.

Krunoslav Rendulić nije kalkulirao i izveo je svoj najjači raspoloživi sastav: Kotarski - Doka, Jovičić, Krizmanić, Keita – Pršir, Babec – Mitrović, Kalik, Lovrić – Dieye. Na drugoj strani Damir Krznar u sastav je vratio Brunu Petkovića: Livaković – Moharrami, Šutalo, Theophile, Franjić – Gojak, Mišić – Ivanušec, Petković, Oršić – Andrić.

U tim prilično teškim i poluregularnim uvjetima, prvi su zaprijetili domaćini preko Kristijana Lovrića koji je loptu poslao preko Livakovićevog gola. Uzvratio je odmah Luka Ivanušec, no on je pucao ravno u bivšeg vratar Dinama Dominika Kotarskog.

Gorica je najveću prigodu u prvom dijelu imala u 20. minuti. Albi Doka je centrirao s desne strane, a Kristijan Lovrić udarcem glavom poslao loptu pod gredu, no Livaković sjajnim refleksom izbija u korner.

Što je dvoboj više odmicao, Dinamo je bio bolji. U 30. Bruno Petković izborio je penal. Srušio ga je Doka, teško je zbog guste magle bilo procijeniti je li došlo do kontakta, a VAR jednostavno nije bio od koristi. Povratka nije bilo. Petković je uzeo kratki zalet, poslao Kotarskog u jednu, a loptu u drugu stranu.

Penal nad Petkovićem i pogodak možete pogledati OVDJE.

Svoje udarce okušali su Josip Mišić i Mislav Oršić, a onda je Dinamo u 37. udvostručio svoju prednost. Šutalo je ispucao lotu gotovo iz vlastitog šesnaesterca, lopta je preletjela cijelo igralište, Komnen Andrić izbio je sam na Kotarskog i progurao loptu kroz noge domaćem golmanu za 2:0 vodstvo Dinama i zasluženu prednost pred odmor.

U nastavku je magla bila još gušća, ona četvrtina vidljivog terena iz prvog dijela svela se na petinu, sada se definitivno igralo na rubu regularnosti. Gorički bubnjevi postali su sve brži, a navijanje Boysa sve glasnije. Navijači su se trebali ugrijati.

Nakon 15-ak minuta igre bez prigoda počela je prijetiti Gorica. Udarac je prvo okupao Lovrić iz slobodnog udarca, a onda i Jurica Pršir. U 69. Doka je sjajno pucao iskosa, a Livaković još bolje obranio. Gorica je potom tražila penal, međutim, VAR, kao što smo već napisali jednostavno nije bio u funkciji...

A onda su Bad Blaue Boysi zapalili nekoliko baklji i ona 'petina vidljivog terena' svela se na nulu. Nije se vidjela niti prva aut linija, a sudac Zdenko Lovrić nakratko je prekinuo utakmicu. Nakon toga se definitivno igrali 'preko' ruba regularnosti...

Do kraja nismo vidjeli uzbuđenja, što ne znači da ih nije bilo. Samo ih nismo vidjeli. Šalu na stranu, Dinamo je upsiao tri boda, no pravo pitanje je zašto se utakmica pod ovakim uvjetima uopće završila...

Pred Dinamom je domaća utakmica u četvrtom kolu Europske lige, a u idućem prvenstvenom kolu obje momčadi gostuju, Gorica kod Slaven Belupa, a Dinamo kod Lokomotive.

14. kolo 1.HNL:

Hrvatski dragovoljac - Šibenik 1:1

Gorica - Dinamo 0:2

Slaven Belupo - Hajduk 31.10., 14:00

Rijeka - Osijek, otkazano

Istra 1961 - Lokomotiva, 1.11., 17:05



Tagovi

HNK GoricaDinamo ZagrebKomnen AndrićDominik KotarskiBruno PetkovićGNK Dinamo

Ostale Vijesti