Zeljko Lukunic/PIXSELL
Zeljko Lukunic/PIXSELL

Dinamo pred Sevillu s najjačim sastavom na ranjene Bikove, Gorica se mora 'vaditi' protiv protivnika kojeg nikada nije pobijedila (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 4min | sub. 12.02.22. | 08:37

Dinamo i Gorica nalaze se u dijametralno suprotnim formama. Plavi imaju pet prvenstvenih pobjeda u nizu, a BIkovi tri poraza.

Danas u 17:05 na stadionu Maksimir Dinamo i Gorica sučelit će se u sklopu 23. kola 1.HNL. Sudac utakmice je Dario Bel iz Osijeka, a dvoboj se prenosi na Arenisport 3.

(1.35) Dinamo (5.00) Gorica (9.00)

Gorički prvoligaš nikada u povijesti nije svladao Dinamo. U 14 dosadašnjih utakmica Dinamo je slavio 13 puta, a jedan dvoboj završio je neriješeno, u prvoj 'post-lockdown' utakmici kada je Dinamo već praktički bio prvak. Dinamo je slavio i u obje ovosezonske utakmice, na Maksimiru s minimalnih 1:0 nakon autogola Albija Dokua, kojem je prethodio udarac sada već zaboravljenog Francoisa Moubandjea. Dvoboj u Velikoj Gorici odigran je pod gustom maglom, a Dinamo je slavio golom Brune Petkovića iz kaznenog udarca i Komnena Andrića nakon sjajne asistencije Josipa Šutala preko cijelog terena. U posljednje četiri prvenstvene utakmice Gorica Dinamu nije zabila pogodak.

Ne trebamo naglašavati da je Dinamo danas veliki favorit. Kopićeva momčad igra dobro i pobjeđuje, a nastavak pozitivnog niza ključan je kako bi se zadržala prednost na prvenstvenoj ljestvici, ali i kako bi se otputovalo u Andaluziju u pobjedničkom i samopouzdanom ozračju. Dinamo i njegovi navijači mislima su već na Sanchez Pizjuanu i zato bi današnja utakmica mogla biti 'opasna'. Svi očekuju pobjedu, tri boda su već upisana, a Gorica je sve samo ne momčad koju se treba olako shvatiti, što su uostalom pokazale i prve dvije ovosezonske utakmice u kojima je Dinamo slavio bez primljenog gola, ali i bez puno stvorenih šansi.

"Mi Goricu pobjeđujemo u HNL-u, statistika je debelo na našoj strani. Međutim, svaka utakmica ima nekakav svoj momentum koji je zahtjevan, vidjelo se to i na našem gostovanju u Puli. Unatoč tri poraza u nizu, Gorica je u fazama tih utakmica djelovala jako dobro, svjesni smo da nas očekuje zahtjevan suparnik, ali napravit ćemo sve što je u našoj moći da dođemo do nova tri boda", poziva na oprez Kopić koji je dodatno naglasio važnost Kristijana Lovrića u redovima Bikova.

Željko Kopić neće kalkulirati sa sastavom. Brune Petkovića nema zbog kartona, Mahir Emreli još nije spreman, mogao bi se pojaviti u zapisniku utakmice, ali gotovo sigurno neće nastupiti, kao ni Dino Perić koji još osjeća posljedice udarca protiv Rijeke. Očekuje se standardna 3-5-2 postava Dinama s time da bi priliku, eventualno, na desnom krilu mogli dobiti Luka Menalo ili Dario Špikić umjesto Stefana Ristovskog. Ukratko, Dinamov strateg danas neće kalkulirati već će na Bikove poslati najjači sastav, bez obzira jer Plave za četiri dana očekuje dvoboj protiv moćne Seville.

(1.35) Dinamo (5.00) Gorica (9.00)

Vratimo se sada malo u prošlost. 11. je prosinac prošle godine, Rijeka ima otvoreni put prema jesenskoj tituli prvaka. Do kraja godine mora još 'samo' pobijediti Goricu i Istru 1961 na Rujevici. Gorica im je dolazila nakon izbacivanja Dinama iz Kupa, uvjerljive pobjede nad Dragovoljcem i sigurnim remijem protiv Osijeka. A onda, šok. Rijeka je odigrala svoju najgoru, a Gorica najbolju utakmicu sezone. Gosti su na kraju slavili s 2:1, no taj rezultat nije bio realan. Gorica je trebala slaviti s nekoliko golova razlike više. Nakon tog dvoboja očekivalo se da će Gorica na kraju jeseni svladati Šibenik, onda i Istru u prvom proljetnom kolu i s Hajdukom se boriti za četvrto mjesto. A onda, novi šok. Prvo je Šibenik nadvisio Bikove u Velikoj Gorici (2:3), potom ih je nadigrala Istra 1961 (1:2), a potpuni potop doživjeli su u prošlom kolu od Hajduka (0:4).

Gorica ima tri poraza u nizu, a sada se mora 'vaditi' protiv u ovom trenutku najbolje momčadi lige. Koju nikada nije pobijedila. I to još na gostujućem terenu.

"Tri poraza zaredom nisu ugodna, ali atmosfera u svlačionici je motivirajuća i pozitivna, i takva treba ostati. Nadamo se da ćemo već protiv Dinama odigrati puno bolje i ostvariti puno bolji rezultat. Kad god igrate protiv tako jako protivnika kao što je Dinamo, morate se adaptirati. Pokušat ćemo odigrati čvrsto, agresivno i napadački pa ćemo vidjeti što će biti", rekao je Krunoslav Rendulić koji ima velikih problema s izostancima. Pouzdani Hrvoje Babec odrađuje suspenziju kartona, a nema niti Joze Šimunovića i Tonija Fruka koji su ozlijeđeni.

Dobra je vijest povratak još otprije oporavljenog Joeya Suka te nedavno Jurice Pršira i mladog Krešimira Krizmanića, koji će krenuti od prve minute utakmice. Gorica bi danas trebala zaigrati u svojoj standardnoj 4-2-3-1 formaciji, vjerojatno s Krizmanićem na poziciji lijevog beka, kako bi se formacija u trenucima mogla modificirati u 3-4-2-1. Gorici je ovo, ujedno, možda i posljednji vlak da se vrati u utrku za europska natjecanja, koja nisu bila toliko 'daleko' nakon te prosinačke utakmice na Rujevici.

OČEKIVANI SASTAVI:

Dinamo (3-4-1-2)

Gorica (4-2-3-1)

Dinamo - Gorica 23. kolo 1. HNL, stadion Maksimir, subota, 17:05

1. HNL, 23. kolo

Petak, 11. veljače

Šibenik – Hrvatski dragovoljac 0:5

Subota, 12. veljače

Lokomotiva – Istra 1961 15:00

Dinamo – Gorica 17:05

Nedelja, 13.veljače

Hajduk – Slaven Belupo 15:00

Osijek – Rijeka 17:30

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoPrva HNLHNK Gorica

Ostale Vijesti