Dinamo potpisao talentiranog Južnoamerikanca

Vrijeme Čitanja: 1min | sri. 07.04.21. | 15:54

Tamošnji mediji javljaju kako je cijeli posao gotov, iako službene potvrde od strane zagrebačkog kluba još uvijek nema.

Samo dan uoči utakmice sezone, Dinamo je doveo 19-godišnjeg desnog beka iz ekvadorskog LDU Quita, Jordana Morana.

Moran je prošao sve mlađe uzraste ekvadorske reprezentacije, a tamošnji mediji pišu kako je izabrao Dinamo jer je riječ o klubu koji na fantastičan način radi s mladim nogometašima.

O ovom talentiranom mladiću zasad nema previše dostupnih informacija. Do 2017. godine igrao je za mlađe kategorije CD El Nacional nakon čega bez odštete odlazi u LDU Quito, inače jedan od najtrofejnijih ekvadorskih klubova.

Za očekivati je da će Moran u početku igrati za drugu momčad Dinama, a dobrim predstavama pokušat će zaraditi poziv u seniorsku momčad u kojoj sad na njegovoj poziciji Modri na raspolaganju imaju Petra Stojanovića, Stefana Ristovskog i Sadegha Moharramija. Što se tiče druge momčadi, novi trener na poziciji desnog beka ima mladog Tina Hrvoja i Nizozemca Dennisa Gyamfija koji je u Maksimirsku 128 stigao ove zime iz mlade momčadi Leicestera.

U slučaju da jednog dana debitira u 1. HNL, Moron će postati drugi Ekvadorac kome je to pošlo za rukom. Prije njega je šest nastupa u elitnom razredu hrvatskog nogometa skupio Jonathan Caicedo koji je u sezoni 18/19. branio boje Istre 1961.



Tagovi

Dinamo Zagrebnogometni transferitransferiEkvadorLDU Quito

Ostale Vijesti