Foto: GNK Dinamo
Foto: GNK Dinamo

Dinamo posudio talentiranog veznjaka klubu iz susjedstva u kojem će igrati Konferencijsku ligu

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 01.09.23. | 20:58

Suradnja dvaju klubova traje već godinama, a sigurno je svoje ‘prste’ u ovom poslu imao i trener Dinama Sergej Jakirović.


Nogometaši Zrinjskog ovog četvrtka nisu uspjeli izboriti plasman u Europsku ligu. No, nitko u Mostaru ne tuguje, jer Plemići će po prvi put u povijesti kluba, baš kao i u povijesti bosanskohercegovačkog nogometa, igrati grupnu fazu nekog europskog natjecanja.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Krunoslav Rendulić ostvario je povijesni uspjeh, s tim da je zaista malo nedostajalo da njegova momčad dogura do Europske lige. LASK je u prvoj utakmici igranoj u Austriji slavio rezultatom 2-1, dok u uzvratu pobjednika nije bilo (1-1). Šteta, ali ponavljamo, nije baš da ima puno onih u koji simpatiziraju Plemiće da nešto pretjerano žale. Ipak je LASK bio favorit…

U Konferencijskoj ligi, Plemićima ždrijeb nije bio naklonjen. U skupini E igrat će protiv Aston Ville, Legije te AZ Alkmaara. Bez pretjerivanja, klubovi su to od kojih bi se u Europskoj ligi očekivao prolaz, a što tek onda reći za Konferencijsku ligu…

No, Plemići se sigurno neće unaprijed predati. Budući da ih očekuju napori na tri fronta (prvenstvo, Kup, Konferencijska liga), Rendulić je morao malo povećati brojčano stanje u svlačionici, a kako je njegov jako dobar prijatelj i nekadašnji suigrač odnedavno trener Dinama, za pomoć se obratio upravo njemu.

Jakirović je dao zeleno svijetlo da na jednogodišnju posudbu u Zrinjski ode Luka Lukanić, talentirani središnji veznjak koji je prošle sezone bio kapetan juniora Dinama. Lukanić, koji je nedavno proslavio 19. rođendan, treba minutažu, a budući da mu je u Dinamu nitko ne može garantirati, posudba se nametnula kao logično rješenje.

Inače, Lukanić je svoju prvu utakmicu za prvu momčad Dinama odigrao protiv Astane u kvalifikacijama za Ligu prvaka, a Plavi su u tom ogledu slavili rezultatom 2-0.



Tagovi

Luka LukanićDinamo ZagrebGNK DinamoposudbaBiH Premijer liga

Ostale Vijesti