Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

Dinamo osvojio 17. Kup Hrvatske, Plavi i četvrti put bolji od Rijeke

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 22.05.24. | 20:00

Dinamo je nadigrao Rijeku i pobjedom na Rujevici stigao do trećeg trofeja u sezoni.

Dinamo je osvojio svoj treći trofej sezone, 17. Kup Hrvatske i 50. trofej od hrvatskog osamostaljenja. Nakon 0-0 u Zagrebu, Plavi su na Rujevici slavili s 3-1 i osvojili novi trofej. Ovo je bila četvrta pobjeda Dinama nad Rijekom u tekućoj sezoni, uz dva neriješena ishoda.

Rijeka je bolje ušla u utakmicu, prijetili su domaćini preko Tonija Fruka, Marca Pašalića i Radeljića, no, Dinamo je iz praktički prvog ozbiljnog napada zabio. Petković je zadržao loptu dodao do Hoxhe koji je proslijeđuje sztrijelcu Petru Sučiću. Taj gol kao da je oslobodio Dinamo, Plavi su preuzeli kontrolu nad utakmicom, a neposredno prije odlaska na odmor Martin Baturina krasno je zabio s 20 metara za 2-0 prednost Dinama. Asistent je ponovno bio Hoxha.

Dinamo je i u nastavku bio bolji, Arber Hoxha imao je dvije velike prilike prije nego što je Marko Bulat, u 83. minuti, na fantastičnu asistenciju Brune Petkovića zabio za 3-0.

U sudačkoj nadoknadi Toni Fruk postiže počasni pogodak za Rijeku, ali vremena više nije bilo. Dinamo je osvojio Kup.

Tijek utakmice nalazi se iza sastava.

Rijeka - Dinamo 1-3

Rujevica. Rijeka

Gledatelja: 8127

Golovi: 0-1 Sučić (28., Hoxha), 0-2 Baturina (42., Hoxha), 0-3 Bulat (83., Petković), 1-3 Fruk (91. minuta).

SASTAVI:

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić – Smolčić, Mitrović, Radeljić (od 83. Galešić), Goda (od 56. Goda) – Selahi (od 72. Ivanović)– Pašalić, Hodža, Fruk, Pjaca (od 46. Janković) – Obregon (od 56. Marić)

Dinamo (4-2-3-1): Nevistić - Pierre-Gabriel, Ristovski, Theophile, Ogiwara (od 75. Perkoviž) - Ademi (od 81. Kulenović), Mišić, Sučić (od 46. Rog) - Baturina (od 75. Bulat) - Hoxha, Petković (od 86. Vidović)

Žuti kartoni: Radeljić, Selahi (Rijeka) / Sučić, Petković, Bulat) (Dinamo)



Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHrvatski nogometni kupHNK RijekaRijeka

Ostale Vijesti