Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Dinamo ostao bez prvotimca, možda će dovesti novog stopera

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 12.08.21. | 08:22

Zbog ozljede će pauzirati najmanje mjesec dana

Iako su Modri obavili posao protiv Legije u Varšavi i prošli u iduću fazu Lige prvaka, u Zagreb su se vratili s jednom lošom viješću. Naime, danski stoper Rasmus Lauritsen zadobio je ozljedu, a da situacija nije bezazlena potvrdio je i trener Dinama Damir Krznar.

“Prvi pregledi nisu preoptimistični, riječ je o ozbiljnoj ozljedi aduktora. U četvrtak će Ras na magnetsku rezonancijsu pa ćemo točno znati, da ne trčimo sad pred rudo”, rekao je Krznar za Sportske novosti.

SN navodi kako će 25-godišnjak pauzirati od mjesec dana naviše, ovisno o tome je li puknuo mišić ili je otišla tetiva. Krznar mora razmišljati dugoročno, stoga je najavio da bi klub zbog toga mogao dovesti novog stopera.

“Ako uđemo u Ligu prvaka, tada ćemo se još pojačati. Na kojim pozicijama? Pa, s obzirom na Lauritsena, morat ćemo razmišljati o novom stoperu”, kazao je.

(1.35) Dinamo (5.00) Gorica (9.00)

Lauritsen je uz Kevina Theophilea-Catherinea ustaljeni član prvih 11 u središnjoj poziciji obrane, a ove je sezone u modrom dresu upisao sedam nastupa. Igrao je u svih šest utakmica kvalifikacija Lige prvaka, redom protiv Valura, Omonije i Legije, kao i na otvaranju HNL-a protiv Slaven Belupa na Maksimiru. Propustio je, s druge strane, utakmice protiv Hrvatskog Dragovoljca i Rijeke.

Osim Theophilea-Catherine, Krznar od stopera na raspolaganju ima još Dinu Perića, Josipa Šutala i svestranog Bartola Franjića.

Dotaknuo se Krznar na kraju i Kristijana Jakića, koji je protiv Legije bio prisiljen izaći iz igre.

“Loše se osjećao, vjerojatno je crijevna viroza, imao je i temperaturu. Ali, ujutro je već bio bolje. Napravit ćemo pretrage pa ćemo vidjeti”, zaključio je trener Dinama.


Tagovi

Dinamo ZagrebRasmus LauritsenDamir Krznar

Ostale Vijesti