Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo ostao bez Denija Jurića, iz Down Undera stiže vapaj: Bio mu je san igrati za Australiju, a sada želi Hrvatsku!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 26.09.21. | 08:59

Napadač je ušao u golgetersku formu, a onda se ozlijedio.

24-godišnjem centarforu napokon se otvorilo. Nakon što je u prošloj sezoni zabio 11 golova za Šibenik i izborio transfer vrijedan milijun eura u zagrebački Dinamo, Deni Jurić se u aktualnoj sezoni mučio. Propustio je zabiti u uvodna tri kola za Šibenik, a onda mu nije pošlo za nogom (ili glavom) poentirati niti u četiri utakmice za Dinamo u kojima je dobio priličnu minutažu.

No, otvorilo mu se u kupu protiv Orijenta kada je zabio svoj prvijenac u plavom dresu, da bi se u strijelce upisao i u jučerašnjoj još jednoj 4:1 pobjedi kod Slaven Belupa. No, australski napadač je dobio udarac u zglob i neko će vrijeme morati izbivati s terena.

"Nažalost, bojim se da smo izgubili Denija Jurića. Igrač mu je legao na nogu, radi se o distorziji zgloba. Prve prognoze nisu dobre", rekao je nakon utakmice Damir Krznar.

Jurća sigurno neće biti protiv Genka, a koliko će dugo izbivati s travnjaka saznat ćemo u narednim danima. Šteta, jer napokon se opustio i počeo zabijati...

A njegov nedavni intervju u Jutarnjem listu, u kojim je dao do znanja kako mu je hrvatska reprezentacija prvi 'pick', podigao je 'buru' u Australiji.

"Nisam još odlučio, no kada bih morao birati izabrao bih hrvatsku reprezentaciju. Moja obitelj je iz Hrvatske i odgojen sam kao Hrvat. Ovdje sam proveo svoje tinejdžerske dane, na kraju, mi smo viceprvaci svijeta. Srce mi kuca za Hrvatsku".

Mnogi australski mediji prenijeli su te Jurićeve riječi i podsjetili se kako je Dinamov centarfor u ožujku ove godine tvrdio drukčije:

"Kada prijeđem u novi klub, siguran sam da ću dobiti poziv izbornika obje reprezentacije. Još uvijek nisam odlučio za koga ću igrati, karte su otvorene. Moje srce je uz Australiju, oduvijek sam sanjao zaigrati s bratom Tonijem u zeleno-zlatnom dresu", prenosi njegove riječi australski mediji FTBL.

Jurić je odigrao četiri utakmice za hrvatsku U19 reprezentaciju, no ima i jedan nastup za australsku U23 reprezentaciju. Seniorski poziv za Socceroose, za koje je njegov šest godina stariji brat Tomi Jurić upisao 41 nastup i zabio osam pogodaka, još nije dobio.

Izbornik Australije Graham Arnold izjavio je kako očekuje od Denija da igra za australsku reprezentaciju, no da smatra kako igrač ima 'druge planove', prenosi drugi australski mediji Sporting News.

Isti medij ističe kako Jurić nije pozvan da predstavlja Australiju na nedavnim Olimpijskim igrama kao ni za širi popis od 27 igrača za predstojeće dvoboje Socceroosa. Također, u australskim medijima ističe se da Jurićeva dobra forma u Dinamu smanjuje šanse da će zaigrati za Klokane, no da još uvijek nije sve izgubljeno i da bi možda bilo vrijeme da ga se pozove u seniorsku australsku vrstu...


 


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoAustralijaAustralska nogometna reprezentacijaHrvatskaHrvatska nogometna reprezentacijaDeni JurićDamir Krznar

Ostale Vijesti