Hrvoje Jelavić/PIXSELL
Hrvoje Jelavić/PIXSELL

Dinamo obranio naslov prvaka (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 15.05.22. | 20:30

Rutinskom igrom i pobjedom od 2:0 Dinamo je otišao na nedostižnu prednost pred Hajdukom uoči posljednjeg kola HNL-a.

U prilično turbulentnoj sezoni, Dinamo je obranio naslov prvaka Hrvatske nakon što je rutinski prošao kroz Šubićevac te golovima Marka Tolića i Petra Bočkaja otišao na nedostižnih četiri boda prednosti pred Hajdukom uoči posljednjeg kola HNL-a.

Da će Hajduk put Maksimira u statusu čestitara nije se baš moglo zaključiti u uvodnim minutama dvoboja Šibenika i Dinama obzirom da su domaćini uspješno parirali “modrima” čiji su napadi bili nekako stihijski. A taj prvi dio zapravo su obilježili vratari. Lovre Rogić uspješno je izlazio na kraj s pokušajima Oršića i Ivanušeca, dok je Livaković na drugoj strani držao Dinamo iznad površine sjajnom reakcijom kada je Grezda iskoristio smušenost modre obrane i sam izbio ispred vratara gostiju.

Marko Tolić bio je najraspoloženiji igrač Dinama na Šubićevcu. Osim što je kreirao dvije sjajne prilike za Oršića i Šutala, u 39. minuti doveo je Dinamo na korak do obrane naslova prvaka. Špikić je ubacio a Tolić preciznim udarcem svladao Rogića za erupciju oduševljenja na tribinama koje su u najvećem broju ispunili navijači Dinama.

Sudac Zebec progledao je kroz prste domaćinima kada je “oprostio” drugi žuti karton Attysu koji je ozbiljno nagazio zglob Bočkaja. Umjesto toga svirao je kraj prvog dijela.

U poluvremenu je u svlačionici ostao strijelac Tolić dok je Čačić dao priliku Komnenu Andriću. A malo kasnije sve je bilo gotovo. Ćurić je igrao rukom na dvadesetak metara od gola Šibenika. Loptu je namjestio Pero Bočkaj i fenomenalnim udarcem matirao Rogića.


I to je uglavnom bilo to od utakmice u Šibeniku. Do kraja je Dinamo mirno kontrolirao susret koji su obilježili gostujući navijači velikom bakljadom, ali i fina razmjena uvreda i pokoji udarac samih igrača. Krenulo je obračunom Grezde i Ristovskog u koji su se uključili gotovo svi igrači i obje klupe. Hrgović je dijelio pravdu kao u igračkim danima, a zanimljivo je bilo vidjeti Antu Čačića kako smiruje strasti. Uglavnom, tri minute trajao je prekid i to je začinilo utakmicu na Šubićevcu na kojoj je Dinamo postao novi-stari prvak Hrvatske. Proslava naslova slijedi sljedeće subote u Maksimiru u posljednjem kolu ove sezone.

Šibenik - Dinamo 0-2 (0-1)

Stadion: Šubićevac

Sudac: Mario Zebec (Cestica); pomoćnici: Vedran Đurak i Nikola Kečkiš. VAR: Tihomir Pejin, Goran Pataki

Žuti kartoni: Attys, Rogić, Skorup, Bilić, Grezda (Šibenik); Ristovski (Dinamo)

Strijelci: 0-1 Tolić (39. as. Špikić), 0-2 Bočkaj (53.)

ŠIBENIK (4-2-3-1): Rogić - Kvesić, Bilić, Mesa, Mina - Skorup (od 76. Torres), Ćurić - Attys (od 64. Sahiti), Vidović, Marin (od 89. Julardžija) - Grezda

DINAMO (4-3-3): Livaković - Ristovski, Šutalo, Lauritsen, Bočkaj - Tolić (od 46. Andrić), Ademi, Ivanušec - Špikić (od 70. Menalo), Petković, Oršić (od 89. Gojak)

1. HNL, 35. kolo:

Petak, 13. svibnja

Hrvatski dragovoljac - Gorica, 0:2

Subota, 14. svibnja

Slaven Belupo – Rijeka 2:2

Hajduk - Istra 1961 3:1

Nedjelja, 15. svibnja

Osijek - Lokomotiva 1:0

Šibenik - Dinamo, 0:2



Tagovi

GNK DinamoNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti