Matija Habljak/Pixsell
Matija Habljak/Pixsell

Dinamo objavio cijene ulaznica za uzvrat, Čačić upozorava na Varaždin:"Pustimo Ludogorec, čeka nas najveće iznenađenje HNL-a"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 04.08.22. | 14:29

Ova će utakmica dati prostora onima koji su manje igrali. Neki se vraćaju, kao Boško Šutalo, Petković ima problema s rebrom, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti i koliko. I Emerli je pod tretmanom, spreman je za napore, uskoro ga možemo očekivati."

Nema puno odmora za Dinamo, još se priča o utakmici s Ludogorecom u Razgradu, a već je na redu novi izazov. Modri u petak (20 sati) gostuju u Varaždinu, na stadionu na kojem su prije tri godine izgubili 0:1 baš tri dana nakon one veličanstvene pobjede nad Atalantom (4:0) u Ligi prvaka. I sad je gostovanje u Varaždinu između dviju europskih utakmica, što uvijek može biti zamka. Premda, u prethodna dva takva susreta, Dinamo je bio uvjerljiv, prvo 5:1 u Koprivnici, onda i 4:1 protiv Istre u Maksimiru.

"Uvijek u takvim utakmicama moramo kliknuti, prebaciti fokus, čekaju nas novi izazovi. Ostavili smo Ludogorec iza sebe, vratit ćemo mu se nakon Varaždina. Ali, tako smo htjeli, igrati utakmice svaka tri dana, to nas motivira", rekao je Ante Čačić, koji upozorava da bi utakmica u Varaždinu mogla doista biti vrlo zahtjevna.

"Ovo je natjecanja koje je primarno i važno i ako želimo zadržati čelnu poziciju, onda moramo tražiti tri boda. Čeka nas izuzetno kvalitetan protivnik, ako gledamo ove tri utakmice, Varaždin je najugodnije iznenađenje prvenstva! Govorim s aspekta prikazane igre, u Puli i protiv Hajduka. Veseli nas ambijent, pune tribine, to će nam biti dodatan motiv. Uza sav respekt prrema domaćinu moramo napraviti sve da dođemo do igre i pobjede."

Zanimljivo, Varaždin je startao porazom o Slavena, koji je onda 'stradao' od Dinama, a Varaždin napravio puno problema pretendentu na naslov, Hajduku?

"To je na neki način i logično, momčadi još hvataju formu i moguće su oscilacije. Ali nije slučajno što su Varaždinci dosad okazali, ne čeka nas lagan susret."

Kakva je situacija s ozlijeđenima, Petković, Emreli?

"Ova će utakmica dati prostora onima koji su manje igrali. Neki se vraćaju, kao Boško Šutalo, Petković ima problema s rebrom, vidjet ćemo hoćemo li ga koristiti i koliko. I Emerli je pod tretmanom, spreman je za napore, uskoro ga možemo očekivati", zaključio je Čačić.

Inače, Dinamo je u četvrtak objavio i cijene ulaznica za za uzvrat trećeg pretkola Lige prvaka s Ludogorecom u utorak. Na tribinu Sjever (gore i dolje) može se za 60 kuna, Zapad gore stoji 80, a Zapad dolje 100 kuna. Prodaja ulaznica počinje u nedjelju 7. kolovoza u 11 sati, online i na ticket pointu.

HNL, 4. kolo

Petak, 5. kolovoza:

Varaždin - Dinamo, 20.00

Subota, 6. kolovoza

Slaven Belupo - Šibenik, 18.55

Istra 1961 - Osijek, 21.00

Nedjelja, 7. kolovoza

Lokomotiva - Rijeka, 21.00

Odgođeno

Hajduk - Gorica

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

GNK DinamoNK VaraždinHNLAnte Čačić

Ostale Vijesti