Dinamo nakon produžetaka s igračem manje u drami penala prošao Cluj (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 5min | sri. 26.08.20. | 22:48

Modri su teškom mukom prošli u 3. pretkolo Lige prvaka.

Nogometaši zagrebačkog Dinama uspješno su otvorili novu europsku avanturu. Termin uspješno prvenstveno se odnosi na rezultat jer Modri su odigrali jako lošu utakmicu, ali su nakon lutrije penala i sa igračem manje pobijedili Cluj i prošli u treće pretkolo Lige prvaka. Rezultat nakon regularnog dijela utakmice bio je 2:2, a nakon produžetaka, ključnom se pokazala sedma serija izvođenja jedanaesteraca kada je Joško Gvardiol zabio za Dinamo, a Clujov Boli gađao iznade grede i omogućio Plavima prolaz dalje. Ali, krenimo redom.

Domaćin je puno bolje ušao u utakmicu, dok su „plavi momci“, večeras u sivom dresu, bili poprilično samozatajni.

Međutim, prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo nakon desetak minuta kada je večeras iznimno raspoloženi Mario Gavranović proigrao Amera Gojaka. Bosanskohercegovački veznjak je dao povratnu loptu za Švicarca koji ostavlja za Lovru Majera, ali njegov udarac odlazi daleko od gola.

Međutim, u 14. minuti Modri dolaze do vodstva.

Ponovno je „Gavro“ bio mantinela, Luka Ivanušec je odradio odličan solo prodor, izašao je sam na vratara Balgradeana, ali njegov udarac ide točno u suparničkog golmana. Srećom, akciju je pratio Gojak koji prvi dolazi na odbijanac i zabija u nebranjenu mrežu za vodstvo Modrih 0:1.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/e/iru6ne" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

Samo četiri minute kasnije, Oršić je kombinirao s Gavranovićem koji daje do Ivanušeca, ali njegov snažan udarac odlazi tik pored vratnice. Balgradean je već bio svladan...

Nakon toga probudio se i Cluj koji je cijelo vrijeme imao jalovu terensku nadmoć, ali nakon dvadesetak minuta postali su vrlo opasni. Deac je glavom gađao gredu, imali su nekoliko vrlo opasnih situacija nakon prekida, morali su Modri spašavati praktički s linije gola, a u nekoliko navrata dobro je reagirao Dominik Livaković.

Plavi su potpuno pali, Rumunji su zagospodarili travnjakom, ali Dinamo se razbudio pred kraj prvog dijela. Theophile je odigrao za Gavranovića koji je ponovno pružio loptu u prostor za svog suigrača, ovog puta Mislava Oršića, ali njegov udarac uz pomoć grede brani Balgradean.

Imao je Majer još dva opasna ubačaja prije kraja prvog dijela, a u drugo se ušlo vrlo nervozno i jako loše za Dinamo.

Prvo je Rondon, koji je ušao u drugom dijelu, nagovijestio probleme za obranu gostiju, ali njegov udarac je otišao tik pored gola.

Četiri minute kasnije, danas jako dobro hrvatski napadač 24-ghodišnji Gabriel Debeljuh, izborio je jedanaesterac, a 31-godišnji portugalski sudac Nobre prestrogo kažnjava Theophilea izravnim crvenim kartonom.

Srećom po Plave, Dominik Livaković je pročitao Deacovu namjeru i obranio mu penal, a potom i čisti zicer iz odbijanca njegovog suigrača.

<div style="width: 100%; height: 0px; position: relative; padding-bottom: 56.250%;"><iframe src="https://streamable.com/e/bf0mar" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width: 100%; height: 100%; position: absolute;"></iframe></div>

U igru su potom ušli Kastrati i Gvardiol, ali Dinamo nije mogao još dugo odolijevati. Igrala se 64. minuta kada je Michael Pereira namijestio loptu na udarac s nešto više od dvadeset metara od gola. Potegnuo je snažno, a lopta je išla direktno u Livakovića. Hrvatski reprezentativac radi veliku grešku, loptu mu je iskliznula s rukavica kada je htio boksati te je ušla u gol te je Cluj izjednačio na 1:1.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/rLyzg" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Potom su domaći u potpunostu zagospodarili travnjakom, pleli su mrežu oko gola Livakovića koji je u nekoliko navrata morao intervenirati, ali ulazak Brune Petkovića pokazao se bitnim za Modre jer je upravo on režirao gol za novo vodstvo Dinama.

Napadač Vatrenih fantastično je proigrao Arijana Ademija u 78. minuti, kapetan se varkom rješava čuvara, ali njegov udarac brani Balgradean. Međutim, dinamovci poonovno prate akciju do kraja, ovog puta je to bio Lirim Kastrati koji zakucava u praznu mrežu za novo vodstvo hrvatskog prvaka, 1:2.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/P3Kjk" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Dao je potom trener Rumunja, Dan Petrescu sve u napad, a iako su Modri imali dva opasna napada, nisu stigli potvrditi pobjedu te je stigla kazna u drugoj minuti nadoknade kada Debeljuh dolazi do gola za izjednačenje čime je okrunio odličnu večerašnju partiju.

Petković je izgubio loptu na suparničkoj polovici, a Cluj u tri dodira dolazi do gola. Bordeainu daje na desnu stranu za Rondona koji odmah šalje prizeman ubačaj za hrvatskog golgetera. Rođeni Puležan je izbjegao ofsajd, pobjegao Dilaveru i stigao na loptu prije Livakovića za 2:2 i odlazak u produžetke.

<div style="width:100%;height:0px;position:relative;padding-bottom:56.327%;"><iframe src="https://streamja.com/embed/br3ng" frameborder="0" width="100%" height="100%" allowfullscreen style="width:100%;height:100%;position:absolute;"></iframe></div>

Očekivano, nastavila se slična igra domaćih s igračem više, njihovim pritiskom na Dinamovoj polovici ostalo je više prostora za kontre Modrih koje su pokušali eksploatirati Lirim Kastrati i Petar Stojanović u nekoliko navrata.

Ipak, premalo se igrača Zorana Mamića priključivalo napadu te oni nisu mogli parirati brojčano nadmoćnijoj obrani Rumunja.

U drugom produžetku je Debeljuh uz Rondona zakuhao nekoliko prilika, ali iako su visjeli, dinamovci su uspjeli sačuvati mrežu netaknutom u produžetku te se pristupilo izvođenju jedanaesteraca.

Prvi penal, poprilično nesigurno, realizirao je Bruno Petković. Balgradean je bio na lopti, ali nije uspio obraniti udarac. Vinicius je s druge strane bio siguran, Livaković je otišao u jednu, a lopta u drugu stranu.

Druga serija donijela je Marina Leovca na bijelu točku koji loptu šalje u malu mrežicu. Balgradean je pogodio stranu, ali nije mogao obraniti izrazito precizan udarac lijevog beka Modrih. Kod Cluja, Đoković je gađao istu stranu, Livaković je dirao loptu, ali nije uspio skinuti njegov jedanaesterac.

U trećoj seriji ni šalabahter nije pomogao Balgradeanu, Arijan Ademi ga je poslao u jednu stranu, a loptu u maniri Lewandowskog u drugu. Na drugoj strani Rondon jednako sigurno zabija za ukupnih 5:5 (3:3 u jedanaestercima).

Petar Stojanović bio je precizan kod Dinama u četvrtoj seriji, a jednako siguran i miran bio je Sušić kod Rumunja.

U posljednjoj seriji Amer Gojak je slabo pucao penal, njegov udarac pročitao je Balgradean, ali Livaković brani svoj prvi jedanaesterac, drugi na cijeloj utakmici i tako održava Dinamo na životu. Obranio je udarac Golofce.

Nastavilo se serija za serijom, Emir Dilaver je bio iznimno siguran, kao i Deac na drugoj strani.

Potom je hrabro bijeloj točki pristupio Joško Gvardiol, golman Cluja ga čita, ali njegov udarac je otišao u vratnicu i odbio se u gol, a zatim Boli gađa nebu pod oblake i gura Dinamo u 3. pretkolo Lige prvaka.

(Foto: screenshot)


Tagovi

Cluj

Ostale Vijesti