FOTO: D. Krznar/Grafika/Pixsell
FOTO: D. Krznar/Grafika/Pixsell

DINAMO - momčad za Villarreal: Atiemwen najbliži Petkovićevom mjestu, Gvardiol se vraća

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 07.04.21. | 21:27

Nigerijski krilni napadač trebao bi biti najistureniji igrač Krznarove momčadi, no nema sumnje kako će povremeno mijenjati pozicije s Ivanušecom i Oršićem, koji će činiti taj najofenzivniji Dinamov trokut.

Točno 24 sata dijele nas do povijesne Dinamove utakmice u Europi. Već danima priča se o četvrtfinalnom srazu hrvatskog prvaka i Žute podmornice iz Villarreala, a gotovo sve priče svode se na nagađanja o tome tko će istrčati u početnom sastavu, s obzirom na ozljede Petkovića, Gavranovića i Gvardiola.

Što se tiče napadačkih rješenja, Krznar je na konferenciji za medije otkrio kako Gavranović neće biti u konkurenciji za ovu utakmicu, dok će Petković eventualno dobiti 15-20 minuta. To je potaknulo mnoge na razmišljanje, no kako Germanijak doznaje, najbliži mjestu u prvom sastavu je Atiemwen, proljetni joker s klupe.

Nigerijski krilni napadač trebao bi biti najistureniji igrač Krznarove momčadi, no nema sumnje kako će povremeno mijenjati pozicije s Ivanušecom i Oršićem, koji će činiti taj najofenzivniji Dinamov trokut. Doduše, postoji i opcija s Oršićem u samom napadu, a tada bi se u prvom sastavu vjerojatno našao Kastrati.

Ono što je sigurno, loptama će ih hraniti Lovro Majer, a njemu će leđa očekivano čuvati kapetan Ademi i Jakić, koji su svoj posao dosad odrađivali uglavnom bez greške.

Što se tiče same obrane, dobra vijest je ta da će Gvardiol krenuti od prve minute. Nakon neugodne ozljede zauzet će poziciju koju je igrao u posljednje vrijeme, onu lijevog bočnog igrača, a s druge strane travnjaka nalazit će se Ristovski. Makedonski reprezentativac diže se u formi i pokazuje kao dobra kupovina modrih.

Samo srce obrane očekivano će čuvati Lauritsen i Theophile-Catherine, pored kojih se nije nadigrao nijedan europski napad. Uostalom, Dinamova obrana jedna je od najčvršćih u Europskoj ligi, upravo zahvaljujući spomenutom dvojcu, ali i vrataru Livakoviću, za kojeg je, naravno, rezervirana jedinica.

Nema sumnje kako će u nastavku priliku dobiti i Bruno Petković, no mnogo toga ovisit će i o trenutnom rezultatu, jer ne smijemo zaboraviti da se tjedan dana kasnije igra uzvrat. Zato će Krznar i dozirati minutažu reprezentativnog napadača.



Tagovi

Dinamo ZagrebVillarrealEuropska ligaIyayi AtiemwenBruno PetkovićJoško GvardiolDamir KrznarMario Gavranović

Ostale Vijesti