Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo lovi vrh, a Gorica prvu pobjedu nad Zagrepčanima (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 30.10.21. | 07:36

Utakmica počinje u 17:05, a u Dinamov sastav vraća se Bruno Petković.

Gorica i Dinamo dočekuju današnju utakmicu na Gradskom stadionu u Velikoj Gorici (17:05) nakon što su obje momčadi u posljednja dva prvenstvena kola remizirali, a onda i apsolvirali niželigaške prijetnje u kupu. Gorica je s rutinskih 2:0 nadvisila trećeligaša Mladost iz Ždralova, a Dinamo je teškom mukom, i eurogolom Milsava Oršića iz kornera, svladao vodeću momčad 2.HNL, BSK iz Bjelog Brda.

Razlika između ova dva kluba na prvenstvenoj ljestvici je ‘samo’ šest bodova u korist Dinama, s time da Plavi imaju dvije odigrane utakmice manje i u slučaju današnjeg trijumfa momčad Damira Krznara skočila bi na vrh prvenstvene ljestvice, s istim brojem bodova, ali boljom gol-razlikom i utakmicom manje od Rijeke i Osijeka koji su zbog COVID-a 19 odgodili svoj susret u ovom kolu.

(7.00) Gorica (4.30) Dinamo (1.60)

Dinamo je klub koji Gorici nikako ne leži. Ne računajući prijateljsku utakmicu za vrijeme korona-pauze 2020., kada je Gorica svladala Dinamo 3:2, Bikovi niti jednom u povijesti nisu svladali Dinamo. Ne samo to, nego su u 14 međusobnih utakmica upisali svega jedan remi i čak 13 poraza.

U jedinom dvoboju u aktualnoj sezoni, Dinamo je na Maksimiru ‘rutinski’ svladao Goricu, no ta je utakmica bila uvod u krizu Modrih i seriju promjenjivih igara iz koje se još nisu izvukli. Ta utakmica nije obilovala ljepotom, dapače, bila je prilično dosadna i nezanimljiva, s tek jednom izrazitom šansom, a jedini pogodak na utakmici pao je iz autogola nakon ubačaja sada već zaboravljenog Francosa Moubandijea koji je protiv Bjelog Brda odigrao prvu utakmicu nakon mjesec i pol dana.

"Nije bio plan u Zagrebu odigrati tako neambiciozno u napadu, vjerujem da ćemo danas gledati drukčiju utakmicu, puno opasniju Goricu. Dinamo će učiniti sve ne bi li došao do pobjede. No, i da igramo protiv Real Madrida imali bismo šanse. Tako će biti protiv Dinama. Ja kao trener vjerujem u pobjedu", rekao je prije utakmice trener domaćina Krunoslav Rendulić.

Dinamo je seriju od tri utakmice bez pobjede prekinuo u Bjelom Brdu, i to na prilično težak način, a sada pred njima stoji jedan neugodan i iznimno težak protivnik, unatoč statistici koja je drastično u korist Modrih.

"Gorica je momčad koja već tri godine pokazuje stabilnost, bez obzira na promjene trenera u tom periodu. Čvrst su, stabilni i orgabnizirani. Čeka nas težak posao. Moramo biti na vrhunskoj razini", rekao je Krznar.

Dinamo nakon gorice čeka domaća utakmica protiv Rapida, trener Plavih i dalje ne može računati na Denija Jurića, Duju Čopa i Arijana Ademija, no u kadar se vraća Bruno Petković.

"Hoćemo li startati s njim ili će ući tijekom utakmice, još nismo odlučili", kratko je rekao Krznar.

(7.00) Gorica (4.30) Dinamo (1.60)

MOGUĆI SASTAVI

Gorica (4-2-3-1)

Dinamo (4-2-3-1)

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+

 


Tagovi

Dinamo ZagrebGNK DinamoHNK GoricaPrva HNL

Ostale Vijesti