Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dinamo kupio napadača Šibenika Denija Jurića

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 30.06.21. | 19:55

Trakavica oko transfera mladog napadača privedena je kraju.

Dosadašnji napadač Šibenik 23-godišnji Deni Jurić novi je igrač Dinama!

Trakavica oko transfera mladog igrača napokon je došla kraju te je Jurić danas na Maksimiru s aktualnim prvakom Hrvatske potpisao višegodišnju suradnju.

„Iznimno sam sretan i zadovoljan potpisom za Dinamo. Ovo je veliki dan u mojoj karijeri jer se radi o najtrofejnijem hrvatskom nogometnom klubu. Čast mi je biti danas ovdje i potpisati za prvaka. Svojom igrom i nastupima pokazat ću zahvalnost i opravdati povjerenje koje sam dobio. Ponosan sam jer je to velika stepenica u mojoj karijeri i veselim se svemu što je ispred mene. Istina, ostajem još neko vrijeme u Šibeniku i taj period sigurno ću davati sve od sebe u dresu kluba u kojem sam zahvaljujući svojoj igri, radu i trudu dobio mogućnost da dođe do ovog velikog dana za mene“, izjavio je Jurić za službenu Dinamovu stranicu.

Trenutno se nagađa kako su Modri za usluge talentiranog napadača Šibeniku platiti oko milijun eura. Također, prema sadašnjim informacijama Jurić bi trebao ostati u Šibeniku najmanje do 31. kolovoza, vrlo lako i duže što bi ovisilo o eventualnoj prodaji napadača iz Dinamove svlačionice.

Deni Jurić rođen je 3. rujna 1997. godine u Sidneyju, a prve je nogometne korake načinio u lokalnom klubu Ramsgate Rams i susjednoj momčadi Hurstville Zagreb. U Hrvatskoj je prvo igrao u mlađim uzrastima u Sesvetama, nakon čega je nastupao za Hajduk II te Solin. U jesen 2018. godine prelazi u slovenski Triglav iz Kranja, da bi potom nastupao za Rudeš, u kojem je pokazao sav raskoš talenta te u 17 utakmica zabio 10 golova.

Prošlog ljeta stigao je na Šubićevac te je u sjajnoj povratničkoj sezoni Šibenika upisao 32 utakmice i 11 golova te je zainteresirao mnoge klubove, ponajviše Dinamo i Osijek.

Modri su bili prvi favoriti za dovođenje mladog Australca, no potpisom Duje Čopa izgledalo je kako je klub iz Maksimira otpao iz utrke, dok se u nju uključio Osijek. Međutim, Nenad Bjelica je prije par dana izjavio da dižu ruke od posla, da bi mladi napadač u konačnici stavio potpis na suradnju s Dinamom.


Tagovi

Deni JurićDinamo ZagrebPrva HNLNK Šibeniktransferi

Ostale Vijesti