YouTube Screenshot
YouTube Screenshot

Dinamo Kijev humanitarnu turneju započeo pobjedom (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.04.22. | 16:13

Drugu utakmicu Kijevljani igraju sutra, a humanitarnu turneju završavaju 28. travnja na Maksimiru.

Kijevski Dinamo, najtrofejniji ukrajinski klub, posljednju je službenu utakmicu odigrao 12. prosinca 2020., remiziravši na domaćem terenu sa Zorjom iz Luhanska 1:1. Tim remijem Kijevljani su propustili priliku osvojiti neslužbenu 'jesensku titulu' prvenstva Ukrajine. Šahtar je godinu završio s dva boda prednosti. Sve nakon toga je, nažalost, crna povijest. Ruska invazija na Ukrajinu stopirala je sve sportske aktivnosti u Ukrajini pa tako i ukrajinsko prvenstvo.

Prije nekoliko dana osvanula je vijest kako Dinamo iz Kijeva 28. travnja (18 sati) stiže na Maksimir kako bi odigrao prijateljsku utakmicu protiv zagrebačkog mu imenjaka u sklopu humanitarne turneje koja uključuje pet međunarodnih humanitarnih utakmica.

Prvu utakmicu turneje, koja se igra pod sloganima "Match for Peace" uz prigodni hashtag #StopWarInUkrajineDinamo je odigrao jučer u Varšavi u kojoj je s 3:1 nadvisio Legiju iako je konačni rezultat, naravno, irelevantan. Bitna je brojka od 18 tisuća navijača koji su prisustvovali utakmici među kojima su bili brojni Ukrajinci koji žive u Poljskoj.

Dinamo je poveo već u ranoj fazi utakmice spektakularnim lobom Vitalyja Bujalskog. Izjednačio je 18-godišnji Igor Strzalek u 54., da bi Artem Besedin donio novu prednost Kijevljanima 120 sekundi kasnije. Konačni rezultat postavio je, ironično, Poljak Tomasz Kedziora koji se u Dinamu nalazi na posudbi u Lecha iz Poznana, ali je za potrebe ove utakmice ponovno obukao dres Dinama.

Kijevljani već sutra (četvrtak) igraju protiv Galatasaraya, 26. travnja, na Dinamov rođendan gostuju kod Borussije Dortmund, a turneju završava u četvrtak 28. travnja na Maksimiru protiv zagrebačkog imenjaka.

Poznato je da su Bad Blue Boysi u dobrim odnosima s navijačima Dinama iz Kijeva, za očekivati je i nekakva humanitarna akcija Dinamovih navijača pred samu utakmicu o kojoj, u ovom trenutku, znamo prilično malo.


Tagovi

Dinamo KijevUkrajinaukrajinsko nogometno prvenstvoDinamo ZagrebGNK Dinamo

Ostale Vijesti