REUTERS/Daniele Mascolo
REUTERS/Daniele Mascolo

Dinamo je promijenio Milanovu perspektivu, ta utakmica je sad prekretnica: "Hrvati se me izneadili, sad nam je to važan dvoboj"

Vrijeme Čitanja: 4min | čet. 08.09.22. | 10:20

"Iskreno, rezultat u Zagrebu me iznenadio, ali ovo nas uči da u nogometu, posebno u Ligi prvaka nije ništa lako", priznao je Milanov trener Stefano Pioli

Sljedeća postaja - San Siro. Dinamu su nakon pobjede nad Chelseajem (1:0) na startu Lige prvaka narasla krila, Modri više ni u jednu utakmicu ne ulaze s defetizmom. Samopouzdanje je do neba, zašto ne i u Milanu napraviti novu senzaciju, osvojiti bod(ove)? Pogotovo, jer niti Milan, kao niti Chelsea uoči maksimirskog dvoboja, ne plijeni ubojitošću, atrakcijom i pobjedničkim ritmom.

"Za nas je rezultat dobar. Učinak je u redu, ali moramo podići razinu igre da bismo pobjeđivali u ovakvim utakmicama. Mogli smo bolje proći, ali protivnik je bio jak i rezultat je pozitivan:", komentirao je nakon 1:1 u Salzburgu Stefano Pioli, Milanov trener.

Međutim, Milanovi kroničari nisu tako pozitivni i optimistički nastrojeni kao Milanov trener. Naime, La Gazzetta dello Sport u svojim je brojnim analizama Milanova učinka u Salzburgu istaknula kako je moimčad trenutno daleko od lanjskih izdanja kojima je došla do scudetta. Prvo, kažu talijanski kolege, start Lige prvaka pokazao je da i Dinamo i Red Bull imaju kvalitetu da mogu ravnopravno igrati u ovoj skupini, a kalendar natjecanja ne pruža ono što je pružao prijašnjih sezona. Svjetsko prvenstvo u studenome dodatno je zgusnulo plan utakmica, nema vremena za postupni ulazak u formu, niti treneri mogu dati previše vremena novim igračima da se prilagode i uigraju s momčadi. Kao primjer ističu Charlesa De Ketelaerea, mladića (21) koji je ovog ljeta došao iz Bruggea za 32 milijuna eura. Ne sumnja nitko, pišu Talijani, da će on biti pojačanje za Milan, ali, Zlatni dečko, kako ga zovu, treba vremena. I jednom će sigurno proigrati i početi opravdavati uloženi novac. No, vremena i nema previše.

"Milan se tijekom utakmice zna ugasiti, a onda se teško opet vraća u brzinu", piše Gazzetta, u kojoj su istaknuta još dva problema trenutne Milanove igre. Jedan je Olivier Giroud, koji još nije u pravoj formi, pogotovo ne u lanjskoj, nije igrač odluke kao što se od njega očekuje. Uostalom, s tim pedigreom je i stigao u Milano. A s druge strane, pravu zamjena za njega Milan trenutno nema. Ibrahimović je 'aut' do siječnja, Lazetić je još premlad, a Rebić opet muči muku s ozljedama. Origi, koji je trebao biti pojačanje, također je bio ozlijeđen, tek je u fazi oporavka i daleko od prave forme. Ono što je, isto tako, činjenica, pišu Talijani, jest razlika u jačini talijanske i engleske lige s jedne i hrvatske i austrijske lige s druge strane. Dok Milan i Chelsea moraju u svakoj utakmici u prvenstvu biti na maksimumu, jer klubovi poput Sassuola i Southamptona znaju iskoristiti njihov slabiji dan, Dinamo i Salzburg imaju lakši posao, dominantni su u prvenstvu te u nekim susretima mogu odmarati igrače i pripremati se za Ligu prvaka.

"Iskreno, rezultat u Zagrebu me iznenadio, ali ovo nas uči da u nogometu, posebno u Ligi prvaka nije ništa lako. Znali smo da je Salzburg jak pogotovo kod kuće, a sada će već sljedeća utakmica s Dinamom na San Siru biti važna i imati specifičnu težinu, s obzirom na ovo što se dogodilo u Zagrebu. Trebat ćemo puno igrača u pravoj formi da bismo izdržali taj ritam utakmica.", poručio je Pioli, kojemu je, očito, Dinamova pobjeda poremetila planove. Vjerojatno je očekivao da će utakmica protiv Modrih na San Siru biti 'običniji dan u uredu', a sad bi mogla biti čak i presudna u Ligi prvaka.

"Utakmica s Dinamom trebala bi biti prekretnica za ovaj Milan, nakon koje bi forma momčad ipak trebala krenuti uzlazom putanjom.", tvrdi Gazzetta, ali i zaključuje kako Milanu još nedostaje 'ono nešto' da počne pobjeđivati i u utakmicama u kojima ne igra dobro. A to trenutno nije slučaj.

Hoće li se doista (14.rujna, 18:45) Milan protiv Dinama vratiti na lanjsku, pobjedničku stazu, ili će Modri biti tvrd orah i Piolijevoj momčadi, kao što su bili Tuchelovoj? U svakom slučaju, nakon pobjede na Chelseajem, Dinamo će u Milanu shvatiti ozbiljno i morati malo promijeniti prvotnu ideju ne bi li uzeli tri boda protiv Čačićevih jurišnika.

Liga prvaka, 1.kolo

Utorak, 6. rujna

Skupina E

Dinamo – Chelsea 1:0

RB Salzburg – Milan 1:1



Tagovi

MilanGNK DinamoChelseaRed Bull SalzburgLiga prvakaStefano Pioli

Ostale Vijesti