Matija Habljak/PIXSELL
Matija Habljak/PIXSELL

Dinamo je kupio pet lijevih bekova, ali Čačić traži novog 'Pivarića'

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 29.06.22. | 15:00

Na svim dijelovima terena ima Dinamo nekoliko kvalitetnih rješenja, samo na lijevoj strani nema prave zamjene za Bočkaja, Štefulj se dosad nije nametnuo. Čačić traži rješenje

Ante Čačić nije tip koji će oko ičega raditi dramu. Čak i kad djeluje zamišljeno kao nakon pobjede nad Naftom (3:0) u pripremnoj utakmici, ne vjerujemo da pati od nesanice ili ima jaku migrenu zbog nekih odluka koje uskoro mora donijeti. Sigurno, neće sve te odluke biti popularne, neće svi biti zadovoljni, ali morat će prelomiti neke stvari. I to, ubrzo.

Dinamo će u petak odigrati protiv Spartaka iz Trnave zadnju utakmicu na slovenskom dijelu priprema, Čačić dogovara još jednu provjeru za idući tjedan, traži utakmicu za one koji će ostati u drugom planu, s kojima neće ozbiljno računati za dvoboj s Hajdukom u Superkupu. Naravno, uz njih možda zaigra i netko iz prvog ešalona, ali glavna je namjera dati šansu 'ostalima'. Ako ne prije, baš će ta utakmica, nađe li Čačić protivnika i ne odustane od namjere, dati odgovore tko pleše po rubu Čačićeve vizije.

Već smo puno puta istaknuli da je trenutno puno igrača u kadru, da Dinamo neće u sezonu s toliko širokim rosterom. Čačić s jedne strane ima 'slatke brige', na svim pozicijama je Dinamo dobro pokriven, a svaka utakmica donese Dinamovu treneru još dobrih vijesti. Ova protiv slovenskog drugoligaša donijela mu je Gabrijela Rukavinu, potvrdu da je Martin Baturina igrač za ozbiljnu minutažu, da je Dario Špikić i dalje u uzlaznoj putanji. Komnen Andrić zabio je drugu utakmicu zaredom i to je teško ignorirati, a Robert Ljubičić pokazuje da bi mogao, trebao biti značajno pojačanje. U takvim okolnostima nije lako nikoga prekrižiti, a morat će, nema izbora.

Dok je, dakle, Dinamo na svim pozicijama, od golmana do vrha napada dobro pokriven, čak i na desnom boku ima minimalno tri opcije (Ristovski, Moharrami, Boško Šutalo), slabo mjesto opet je lijevi bok. Petar Bočkaj tu nije upitan, ali njegova alternativa, Daniel Štefulj, još uvijek jest. Ima on poneki dobar potez, u napadačkom dijelu, ali ne ulijeva sigurnost i povjerenje da može biti jaka opcija u pravim, velikim utakmicama. I tako Dinamo opet, nakon što je zadnjih godina najviše kupovao upravo lijeve bekove, opet ima problem na toj poziciji.

Marin Leovac, Francois Moubandje, Marijan Čabraja, Daniel Štefulj i Petar Bočkaj, to su Dinamove akvizicije na lijevoj strani, uz dodatak Bartola Franjića, koji je također dobar dio prošle sezone pokrivao to mjesto. I sad, dok na svakom dijelu terenu Čačić ima barem jednu kvalitetnu akviziciju za svakog igrača, na lijevom boku će morati 'kemijati'. I naći novog 'Pivarića'. Upravo je Pivarić bio Čačićevo otkriće u prvom mandatu, često Dinamov trener bio i kritiziran zbog dečka iz Zeline, na kraju je Pivarić dogurao do svjetskog srebra i pokazao da Čačić nije pogriješio. Što će Čačić sad učiniti, hoće li pokucati na vrata maksimirskih kancelarija i zatražiti još jednog lijevog beka, ili će od nekih igrača koje već ima u momčadi, a kojima to nije prava pozicija, napraviti novog 'Pivarića'. Ili barem igrača koji će Bočkaju puhati za vrat i odmoriti ga kad treba, jer utakmica je puno.



Tagovi

GNK DinamoAnte ČačićPetar BočkajDaniel ŠtefuljGermanijak u Sloveniji s Dinamompripreme

Ostale Vijesti