Foto: Action Images
Foto: Action Images

Dinamo izdržao nalete domaćina: Važan bod u Moskvi za hrvatskog prvaka

Vrijeme Čitanja: 1min | čet. 29.10.20. | 20:21

Obrana na čelu sa Livakovićem bila je na razini večeras.

Dinamo je u sklopu utakmice 2. kola grupne faze Europa liga gostovao kod moskovskog CSKA.

Unatoč terenskoj dominaciji domaćina koji je bio bolji i više prijetio - osvojen je vrijedan bod. Bilo je 0:0.

O utakmici podosta govori sama statistika - domaćin je uputio ukupno 25 udaraca, dok je u vrata Livakovića otišlo njih sedam, a Dinamo je bio podosta slabiji u tom segmentu - skromnih šest udaraca, od kojih je jedan obranio veliki Akinfeev.

Moskovljani, kojem je ponajbolji igrač naš Nikola Vlašić i za koje je na klupi presjedio Kristijan Bistrović (ušao u 85. minuti), najviše su napadali preko Vlašića, dok su tu još pokušavali Ejuke i Chalov, međutim, treba reći kako je Dominik Livaković bio na visini zadatka te je svaku upućenu prijetnju ka okviru svojih vrata uspješno anulirao.

Općenito, obrana Dinama bila je na zadatku u ovoj utakmici što se baš i ne može reći za atrofirani napad, ali i to je zasluga igrački ipak jačeg domaćina.

Utakmica je generalno bila relativno nezanimljiva - druga u nizu koju je hrvatski prvak završio sa nepopularnih 0:0, ali u nogometu su bodovi ono što se pamti, a hrvatski prvak još nije poražen u grupi.

Spomenimo i da je drugi susret grupe K završio 4:1 u korist Wolfsbergera. Austrijanci su kao gosti pomalo neočekivano svladali Feyenoord.

Dinamo u sljedeća dva kola očekuje okršaj upravo sa Wolfsbergerom, dok će Moskovljani igrati protiv Nizozemaca.


Tagovi

NogometEuropska ligaDinamo ZagrebCSKA Moskva

Ostale Vijesti