Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Dinamo ga je sa 17 godina platio 500 tisuća eura, a sad je potpisao za 12. klub u karijeri

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 09.02.22. | 15:07

U mlađim uzrastima hrvatske reprezentacije kombinirano ima 31 nastup i devet pogodaka.

 U vrhu napada slovenskog prvoligaša Aluminija igrat će sadašnja i nekadašnja velika nada Osijeka – Luki Branšteteru pridružio se i Dino Špehar.

28-godišnji Osječanin je pod ugovorom s Olimpijom, ali tamo se nije uspio nametnuti za početni sastav pa su ga tako iz kluba pustili da do kraja sezone ode na posudbu negdje gdje će njegova uloga biti puno značajnija. Odluka je pala na Aluminij, pravu malu hrvatsku koloniju za koju igraju petorica Hrvata.

Špehar je skupio 20 prvoligaških nastupa u dresu Osijeka, dva u dresu Dinama, pet u dresu Lokomotive, 32 ih ima kao član Istre 1961, dok je u sezonama 15/16. i 16/17. nosio dres RNK Splita. Zaustavio se na brojci od 88 nastupa i šest pogodaka, dok je njegov otac Robert, jedna od legendi Osijeka, skupio 141 nastup i 88 golova u 1.HNL. Dakle, učenik nije uspio nadmašiti učitelja koji je u HNL-u zabio golova koliko je njegov 'nasljednik' skupio nastupa.

Po odlasku iz HNL-a Špehar je igrao za Cluj, Concordiju, D.Calarasi, Kukesi, Sered i Olimpiju, a jednostavnom matematikom dolazimo do zaključka da će mu Aluminij biti 12. klub u karijeri.

Trener Aluminija je Oskar Drobne, nekadašnji napadač Varteksa, a za Aluminij od Hrvata igraju još Lovro Juric, Tin Martić, Karlo Plantak i Roko Prša. Uz osječki dvojac u vrhu napada, dolazimo do brojke šest hrvatskih nogometaša. Zanimljivo, u elitnom razredu slovenskog nogometa danas igra čak 41 hrvatski nogometaš, a TM najviše vrednuje Ivana Banića (850 tisuća eura, Olimpija), Marina Pilja (800 tisuća eura, Olimpija) te Marka Điru (600 tisuća eura, Koper).



Tagovi

Dino ŠpeharAluminij KidričevoOlimpijaSlovenska nogometna liga

Ostale Vijesti