Goran Stanzl/PIXSELL
Goran Stanzl/PIXSELL

Dinamo ga je prodao za 14.5 milijuna eura, na zimu je promijenio klub za koji još nije debitirao: „Vratio sam se u formu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sub. 26.03.22. | 18:40

U Engleskoj se nije snašao, a nakon odlaska iz Zagreba na tijek njegove karijere utjecale su i ozljede

Kad je iz Dinama za 14.5 milijuna eura prešao u Leicester puno se očekivalo u budućnosti od stasitog stopera Filipa Benkovića. No, od mogućeg pojačanja za Lisice nije bilo ništa, a navijači su njegov transfer okarakterizirali kao veliki promašaj. Jasno je bilo i zašto jer Benković u tri i pol godine ugovora s Lisicama nije upisao nijedan službeni nastup. Bilo je tu i teških ozljeda, ali i onih lakših zbog koji nije dobivao priliku u kontinuitetu.

Bio je zato na četiri posudbe koje je odradio u Celticu, Bristolu, Cardiffu i OH Leuvenu, s tim da je najviše utakmica upisao u dresu škotskog giganta (19 utakmica, dva pogotka, jedna asistencija). Ove zime stigla je prilika da se Lisice oslobode njegovog ugovora, a i da Benković potraži sreću i novi početak u drugoj sredini. Stigla je ponuda Udinesea nakon koje su raskinuli suradnju Benković i Leicester, a hrvatski stoper potpisa do ljeta 2025. godine s Talijanima.

U Udine je stigao sredinom siječnja no još uvijek nije debitirao za novi klub. Posljednjih sedam utakmica bio je na klupi, ali u igru nije ulazio. Danas je odigrao prijateljski, odnosno obiteljski trening susret na Dacia Areni u kojem su igrali bijeli protiv žutih, a Benković je nakon utakmice dao izjavu za klupsku stranicu.

„Sretan sam, vratio sam se u formu i nadam se da ću moći pomoći momčadi. Dosta sam trenirao, a da nas sam igrao dobro. U drugom dijelu utakmice osjećao sam se jako dobro, sretan sam što sam pomogao ekipi i nadam se daljnjem rastu. Moj cilj za završnicu sezone je puno trenirati. Trening je jako važan jer se jedino tako može dobro igrati. Također želim rasti da pokušam pomoći momčadi i debitirati u ligi s crno-bijelim dresom“, izjavio je nekadašnji stoper Dinama.


Tagovi

Filip BenkovićLeicesterUdinese

Ostale Vijesti